Yayınlanma Tarihi :

Coşkuyla kutlandı

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Balıkesir’de törenlerle kutlandı. Törenler Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cemal Kocataş ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı’ndaki tören öncesi alandaki görevliler Vali Ersin Yazıcı’yı karşılamak için beklerken Valilik aracından 23 Nisan Valisi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Kaan Duru inince kısa süreli şaşkınlık yaşandı. Bayram kutlamaları Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri hazırladıkları gösterileri büyük bir heyecan ile sahneledi.

Oyunlarının sonunda sahnede Türk Bayrağı açan askeri kıyafetli öğrenci bayrağı Vali Ersin Yazıcı’ya takdim edip asker selam çaktı. Güzel havada çocuklarıyla birlikte Atatürk Parkı’ndaki bayram törenlerine akın eden vatandaşlar çocuklarının mutluluğuna ortak oldu.

Bayram töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920’de Meclisin açılmasıyla Anadolu’yu aydınlatan bir güneş haline geldi. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olarak; milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılını büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın çok önem verdiği ve desteklediği ‘Sporda Yetenek 10’la Gelecek’ projesinin sporcularının yaptığı gösteriler protokol üyeleri ve seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Mahmut ACARÖZ

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP