
İYİ Parti’nin ilk İl kongresinde kurucu İl Başkanı Nedim Tuna, tek aday olarak girdiği seçimlerde delegelerin oylarıyla başkanlığa seçildi.
İYİ Parti’nin ‘1. Genel Kurulu’ Ekilmiş Düğün Salonunda yapıldı, kurucu İl Başkanı Nedim Tuna tek aday olarak girdiği seçimlerde güven tazeledi. Merkez ve ilçelerden partililerin büyük ilgi gösterdiği kongrede Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray yaptı. Kongreye partinin Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti kurucuları arasında yer alan Balıkesirli Ali Lapanta, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir, Demokrat Parti İl Başkanı Tamer Alver, siyasi partilerin temsilcileri ve partililer katıldı.
“BİZ UMUDUN HAREKETİYİZ”
İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti’nin her gün milyonlarca kişinin umudu olduğunu söyledi. Partilerinin siyasi yelpazede milli merkezi temsil ettiğini kaydeden Tuna, “Özellikle belirtmek isterim ki, partimiz, merkezin sağında veya solunda değildir. Tüm vatanseverleri kucaklar. Herkesçe bilinmelidir ki, İYİ Parti Türkiye'nin makul aklı ve sağduyusudur. Aklı ve milli çıkarları politikalarının merkezine koyan bir partidir. İYİ Parti, kimsenin kendisini yabancı ve öteki hissetmediği, cesur yürekli insanların, ortak payda olan Türkiye sevgisi ve Türkiye'nin parlak geleceğinde birleştiği partidir. İYİ Parti, ortak bir paydada, normalleşen parlamenter demokrasi, hukuk devleti düşüncelerinde birleştiği partidir. Herkes bilsin ki, biz, normalleşmenin, projelerin, çözümlerin, zaferlerin, huzurun, güven duygusunun partisi ve her bireyin umudu olacağız. Önemle, altını çizerek belirtmek isterim ki; İYİ Parti, Türk devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, sonsuza kadar yaşatmakta kararlı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi, kuvvetler ayrılığını, hukukun üstünlüğünü esas alan, demokratik, sosyal ve laik bir devlet anlayışını hayata geçirmeyi taahhüt eder” dedi.
“SEÇİME DE GİRECEĞİZ, GENEL BAŞKANIMIZ AKŞENER’İ DE CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Akşener ve ekibi için parti kuramaz dendiğini hatırlatarak, partilerini kurduklarını ve seçimlere de gireceklerini belirterek, halkın Genel Başkanları Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi.
Milletvekili Ok, “Ülkemiz gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı hiç bu kadar zorlu süreçle karşı karşıya gelmedik. Ülkeyi 15 yılda bu hale getirenlerin ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti milli güvenlik sorunu ile karşı karşıya. 15 yıldır milletimiz Ak Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AKP’ye yetki verdi. Bunlar emanete ihanet ettiler. Türk milletinin kendilerine verdiği emaneti koruyamadılar. Türk Ordusu, Mehmetçiğimiz, Ak Parti’nin hatalarını düzeltmek için Suriye ve Kuzey Irak’ta hainlere karşı canıyla, kanıyla mücadele ediyor. Bizler hiç ama hiç düşünmeden Türk Silahlı kuvvetlerimizin yanındayız.
Bu içinde bulunduğumuz zor şartlarda Türkiye’de bir hareket başladı. Meral Akşener önderliğinde. Türk milleti de buna destek verdi. Çünkü Türkiye karanlık günlerden geçiyor. Hainler ile yol yürüyenler ülkeyi içinde bulunduğu karandık durumdan kurtaramazlar. Bunu güneşin altında toplanan, sağcısı, solcusuyla ay yıldızlı bayrağın altında toplanan beşikten mezara, ben varım diyen siz cesurlar kurtaracaksınız. Meral Akşener yola çıktığında ‘parti kurdurtmazlar’ dediler, kurduk ‘seçime sokmazlar’ diyorlar seçime de gireceğiz. Genel Başkanımız ilk seçimde Cumhurbaşkanı olacak. Onun aday olması için hiçbir engel yok. 20 Milletvekili imzası yeterli. Ama biz yüzbinlerce oy ile Cumhurbaşkanı adayı yapıp, Allah’ın izniyle daha sonra Cumhurbaşkanı yapacağız” diye konuştu.
“ÜLKEYİ ÇUKURDAN ÇIKARACAĞIZ”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da; büyük, demokrasi hareketlerinin Ege’den başlayıp, Marmara’dan rüzgar alarak Türkiye’yi sarıp götürdüğünü belirterek İYİ Parti’nin geleceğin partisi olduğunu söyledi.
Çıray, “Muhteşem bir kadro ile yola çıktık. Anayasa meselesinde bir partinin içinden çıkarak bu mücadeleyi vermek her babayiğidin harcı değildir. İYİ partinin ciddi bir kadrosu var. Dünyanın saygı duyduğu bir merkez bankası başkanı bizim genel başkan yardımcımız. İktidar partisinde dahi yok. 4 büyükelçi ile ülkenin dış politikasını takip ediyor genel başkanımız. Bu ülkeyi bu çukurdan çıkarmaya kararlıyız. İYİ Parti bir ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır. Partileri kurabilirsiniz. Parti kurarsınız da parti kurmak turşu kurmaya benzemez. Parti kurduğunuz zaman partinin yürümesi lazım. Partiyi 40 kişi ile kurup dilekçeyi İç İşleri Bakanlığına verirsiniz de. O kadar olur. Milletin kendisi partiyi kurarsa işte bu salonlar dolar. Bir seçim yasası getirdiler. İki bölümü var bu yasanın birinci bölümü ittifak ikinci bölümü hile bölümü. Amaç ne? Başkanlığı kaybetmeyi gören Erdoğan’ı ömür boyu başkan yapmak. Diğer amaç yüzde 3’e düşmüş bir partiyi meclise sokmak. Bu milletin oyunun üzerinden pazarlık yapanları ayıplıyorum. Buna rağmen anket yaptırıyorlar, çarpıyorlar, bölüyorlar yüzde 50+1 çıkmıyor. O zaman başka maddeler koyuyorlar. Hileyi meşru hale getiriyorlar. Yapamayacaksınız. İyi Partilikler koltuktan kalktı birlikte yürüyorlar. Türkiye’nin anayasası, devrimleri, gençleri, hür ve serbestliği için İYİ Parti yola çıktı. Niyet hayır, akıbette hayır olacak” diye konuştu.
İŞTE İL YÖNETİMİ
Tek liste ile yapılan seçimlerde Nedim Tuna başkanlığındaki İYİ Parti İl yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Metinlier, Ali İhsan Bayrak, Ayberk Armağan Ölmez, Ayşe Gökkurt Şeker, Ali Nusret Memiş, Begüm Küçükoğlu, Büşra Çoban, Cemile Arkaş, Cengiz Ulus, Dilek Yanmaz, Emine Nur Kırtıl, Fahri Türk, Faruk Demiraslan, Ferit Girgin, Fisun Ayman, Gülay Menteş, Gürkan Bağcı, Hakan Sevilmiş, Hanife Kurt, Hasan Çetin, Hüseyin Hacıoğlu, Hakan Göre, İrfan Kaya, İsmail Özay, Kemal Tetik, Keriman Kültür, Mehmet Ali İkiz, Mehmet Çur, Mehmet Erol Taşkesen, Mehmet Pala, Mehmet Ünal, Metin Özpınar, Mustafa Akagündüz, Mustafa Çevik, Müfit Özcan, Nadim Köse, Nadir Sürenlioğlu, Nurgül Yıldız İnci, Önder Yüksek, Özgür Çelebioğlu, Özgür Özcan, Rabia Uğun, Seda Sandıkçıoğlu, Sema Erol, Sezai Dolanbay, Süleyman Adnan Koylan, Şükrü Şık, Vehbi Akkılınç, Selda Sezen, Yaşar Meyvacı ve Yunus Dağdelen.
Mahmut ACARÖZ

