
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polis Memuru Turgut Solak mezarı başında anıldı.
Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler mezara karanfil bıraktı. Şehidin mezarı başında okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra dua edildi. Vali Yazıcı, şehidin babası Hayati Solak ve oğlu Alper'i makam arabasına alarak evine bıraktı.
“DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTAR”
Şehit ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Yazıcı, “Halkımızın demokrasi ve millet egemenliğinin korunması için gösterdiği kutsal mücadelede Şehit olan Turgut Solak kardeşimizi rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Devletimiz ve milletimiz tüm Şehitlerimize her zaman minnettardır. Sizlere sabırlar diliyorum. Türk milleti büyük bir millet, Şehitlerimizin çocukları bizim çocuklarımız bu büyük devlet geride kalanlara büyüklüğünü göstererek bu ülkenin bir çakıl taşını hiç kimseye vermeyeceğimizi ve cumhuriyetimizden, demokrasimizden asla vazgeçmeyeceğimizi dimdik duruşumuzla göstererek yolumuza devam edeceğiz. Bunu her yerde her durumda platformlarda söylüyoruz ve söylemeye devam ediyoruz. Ruhu şad olsun. Allah, başta çocukları olmak üzere, eşini, annesini ve babasını Turgut Solak kardeşimizi cennette buluştursun diyorum” dedi.
Vali Yazıcı, şehit babası Hayati Solak'a Türk Bayrağı armağan etti. Anma törenine şehit Turgut Solak'ın eşi Aynur, oğlu Alper, annesi Seküre, babası Hayati Solak, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Mustafa ATİK

