
2025 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini elde eden Balıkesirli öğrenciler, kentin gururu oldu. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin katıldığı sınavda gösterdikleri üstün başarı ile adlarını altın harflerle yazdıran öğrenciler, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından makamında ağırlandı.
Valilikte Anlamlı Buluşma
Valilik makamında gerçekleşen buluşmaya, başarılı öğrencilerin yanı sıra aileleri, öğretmenleri ve İl Milli Eğitim Müdürü de katıldı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Ustaoğlu, başarılarından dolayı onları ve emeği geçen herkesi tebrik etti. Vali Ustaoğlu, öğrencilerin Balıkesir’i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, "Sizler sadece ailenizin değil, Balıkesir’in ve ülkemizin de gururusunuz" dedi.
“Bu Başarı Tesadüf Değil”
Vali Ustaoğlu konuşmasında, elde edilen başarının tesadüf olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu derece, disiplinli çalışma, azim ve kararlılığın bir sonucudur. Eğitimde kaliteyi artırmak adına yapılan yatırımların ve öğretmenlerimizin fedakârca çalışmalarının da meyvesini topluyoruz. Öğrencilerimizin bu başarısı, ilimizdeki eğitim seviyesinin ne denli yüksek olduğunu bir kez daha göstermiştir.”
Ailelere ve Öğretmenlere Teşekkür
Konuşmasında öğrencilerin ailelerine ve öğretmenlerine de ayrı bir parantez açan Ustaoğlu, çocukların gelişiminde ailenin ve eğitimcilerin rolünün büyük olduğunu ifade ederek teşekkür etti.
Öğrencilerden Geleceğe Dair Hedefler
Görüşmede söz alan öğrenciler ise başarılarını planlı çalışmaya, öğretmenlerinin rehberliğine ve ailelerinin desteğine borçlu olduklarını belirttiler. Gelecekte bilim insanı, mühendis ve doktor olmak istediklerini söyleyen öğrenciler, bu başarının kendileri için bir başlangıç olduğunu dile getirdiler.
Hediyeler ve Hatıra Fotoğrafı
Tebriklerin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.