
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’de bir ortaokul çevresinde öğrenciler arasında yaşanan kavga ve şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonrası dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Sarı, paylaşımında akran zorbalığının yalnızca bireysel bir olay olmadığını, eğitim sistemi ve toplumsal yapımızdaki eksikliklerin de yansıması olduğunu vurguladı.
Sarı, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:
“Balıkesir’de bir ortaokul çevresinde yaşanan ve bir öğrencinin şiddet gördüğü görüntülerin yayılması, hepimizi derinden sarsmıştır. Henüz çocuk yaşta olan öğrencilerimizin bu tür davranışlarla karşılaşması, akran zorbalığının ülkemizde ulaştığı tehlikeli boyutu göstermektedir.”
Eğitim, Aile ve Sosyal Medya Üçgeninde Ortak Mücadele
CHP’li milletvekili, akran zorbalığının sadece mağduru değil tüm okul topluluğunu etkileyen bir travma olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı, aileler ve sosyal medya platformlarına çağrıda bulundu:
Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullarda zorbalıkla mücadeleye yönelik eğitim ve rehberlik programlarını yaygınlaştırmalı.
Aileler, çocuklarının sosyal ilişkilerini yakından takip etmeli ve zorbalık mağduru veya faili olma riskine karşı bilinçlendirilmelidir.
Sosyal medya platformları, çocuklara yönelik siber zorbalık içeriklerini denetlemek için daha etkili mekanizmalar geliştirmelidir.
Empati ve Dayanışma ile Geleceğe Yatırım
Açıklamasının sonunda Sarı, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti:
“Unutulmamalıdır ki, akran zorbalığı bir karakter değil, bir davranıştır; her davranış öğrenilebilir ve değiştirilebilir. Çocuklarımızı empati, saygı ve dayanışma duygularıyla yetiştirmek, daha adil ve güvenli bir toplumun temelini atmaktır.”

