Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de BUMESO Seçimi Sonuçlandı: Yeni Başkan Ahmet İşgören Oldu

BUMESO’nun seçimli genel kurulunda Ahmet İşgören 523 oy alarak başkan

BUMESO’nun seçimli genel kurulunda Ahmet İşgören 523 oy alarak başkan seçilirken, mevcut Başkan Mehmet Kuşçu 501 oyda kaldı.

Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BUMESO) seçimli olağan genel kurulu, oda binasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı kongrede üyeler sandık başına giderken, seçim sonucunda oda başkanlığına Ahmet İşgören seçildi.

İki Aday Yarıştı, Sandıktan İşgören Çıktı

Genel kurulda mevcut Başkan Mehmet Kuşçu beyaz listeyle, Ahmet İşgören ise mavi listeyle seçimlere katıldı. Yapılan oylama sonucunda Ahmet İşgören 523 oy alarak yeni başkan olurken, mevcut başkan Mehmet Kuşçu 501 oyda kaldı.

Divan Başkanlığını Fehmi Erdem Yaptı

Kongrede divan başkanlığını Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem üstlendi. Genel kurulda söz alan başkan adayı Ahmet İşgören, seçimlerin esnaf camiası için hayırlı olmasını temenni ederek, sürecin sağduyu içinde tamamlanmasını diledi.

Kuşçu’dan Hizmet Vurgusu

Mevcut Başkan Mehmet Kuşçu ise konuşmasında görev süresi boyunca hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Özellikle oda hizmet binasıyla ilgili süreci detaylandıran Kuşçu, arsa ve imar sorunlarını çözerek önemli bir yatırımı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kuşçu, hizmet binasının yaklaşık 200 milyon lira değerine ulaştığını belirterek, bu yatırımın oda bütçesine büyük yük getirmeden tamamlandığını vurguladı. İnşaat sürecinde esnafın imece usulü destek verdiğini dile getiren Kuşçu, birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Seçim sürecinde esnafın yoğun katılım göstermesi dikkat çekerken, kullanılan oy sayısı rekabetin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koydu.

Yeni Dönem Başlıyor

Seçimi kazanan Ahmet İşgören’in önümüzdeki dönemde esnaf ve sanatkarlar için yeni projeler hayata geçirmesi bekleniyor. BUMESO’da yaşanan bu değişim, Balıkesir esnafı açısından yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.