BIST 100
10.992,42 0,68%
DOLAR
42,5275 0,15%
EURO
49,5776 0,10%
GRAM ALTIN
5.769,81 0,29%
FAİZ
37,98 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
79,44 1,77%
BITCOIN
91.413,00 -0,83%
GBP/TRY
56,7907 0,08%
EUR/USD
1,1651 0,06%
BRENT
63,22 -0,06%
ÇEYREK ALTIN
9.433,64 0,29%
Balıkesir Sisli
Balıkesir hava durumu
6 °

“Veteriner Hekimlik, üvey evlat statüsünde kaldı”

Veteriner Hekimler Odası’nın dayanışma gecesinde meslekte 30 yılını dolduran oda üyelerine plaket verilirken, Oda Başkanı Hüdayi Tanrıkulu, “Sağlık sınıfındaki birçok meslek yıpranma payı konusunda kazanımlar elde ederken veteriner hekimlik ise maalesef üvey evlat statüsünde kaldı” dedi.

Veteriner Hekimler Odası Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma gecesi hafta sonu Onhann Otel’de gerçekleştirildi. Gecede konuşan Veteriner Hekimler Odası Balıkesir Şube Başkanı Hüdayi Tanrıkulu, bu geceyi ‘Dünya Veteriner Hekimler Günü’ münasebetiyle düzenlediklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Veteriner Hekimliğin, ülkedeki sosyo- kültürel yapısının, dünya ülkeleri ile kıyaslandığında hak ettiği değeri bulamadığını belirten Tanrıkulu, “Ülkemizde mesleğimizin toplum nezdinde ki yeri sadece hayvan sağlığı ile sınırlı kalırken, gelişmiş ülkelerde çiftlikten çatala, hayvansal gıdanın üretildiği her aşamada, çevre ve insan sağlığı da dahil olmak üzere geniş bir perspektifte değerlendirilmektedir” dedi.

“TEK SAĞLIK KONSEPTİ ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Toplum sağlığını koruyabilmenin, sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin temelinde tüm dünyanın da kabul edip uyguladığı ‘Tek Sağlık’ konseptinin ülkemizde de acilen hayata geçirilmesini isteyen Tanrıkulu, “Bu kavramların ülkemizde de uygulanabilmesi için, toplumumuzun yaşadığı birçok sağlık sorunun önüne geçebilmek için mesleğimizin ülkemizde hak ettiği konuma gelmesi gerekmektedir. Bunun içinde veteriner sağlık teşkilatının yeniden yapılandırılması ivedilikle ele alınması gereken konuların başında gelmektedir. Yapılacak bu reorganizasyon aynı zamanda ülke hayvancılığının da çıkış noktası olacak hayvancılık ülkemizde ekonominin katma değer üreten önemli bir unsuru olacaktır” diye konuştu.

“GERÇEKLERLE ÖRTÜŞMEMEKTEDİR”

Tanrıkulu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sağlık sınıfındaki birçok meslek yıpranma payı konusunda kazanımlar elde ederken Veteriner Hekimlik ise maalesef üvey evlat statüsünde kaldı. Verilere göre istihdam oranı en yüksek meslek olarak gösterilmemiz ise gerçeklerle örtüşmemektedir. Oldukça zorlu ve pahalı bir eğitim olan veteriner hekimlik eğitiminin kalitesi de teknik alt yapısı oluşturulmadan açılan birçok fakülte nedeni ile düşmektedir. Balıkesir Veteriner Hekimler Odası olarak; ülkemizin, ilimizin, meslektaşlarımızın, üreticilerimizin ve sektör paydaşlarımızın sorunlarını çözmek için mücadele edeceğimizin, mesleğe ve mesleğimizi ilgilendiren sektörlere farkındalık yaratmak için çaba sarf edeceğimizin bilinmesini ister bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın yaklaşan Veteriner Hekimler Gününü kutlarım.” Sanatçı Ayhan’ın sahne aldığı gecede meslekte 30 yılını dolduran oda üyelerine plaket verildi. Cengiz GÜNER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?