
Edremit’te 23 Nisan coşkusu bu yıl da gökyüzüne yansıdı. Edremit Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uçurtma Şenliği, binlerce çocuk ve ailenin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Altınkum Mahallesi Dalyan Sahili’nde düzenlenen etkinlikte, gün boyunca bayram neşesi hakim oldu.
SAHİL ALANI ŞENLİK ALANINA DÖNÜŞTÜ
Etkinliğe Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başta olmak üzere belediye yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle sahil boyunca oluşan kalabalık, şenliğin her geçen yıl daha da büyüdüğünü ortaya koydu.
Aileler çocuklarıyla birlikte erken saatlerde etkinlik alanına gelirken, Dalyan Sahili adeta bir festival alanına dönüştü. Gökyüzünü süsleyen yüzlerce uçurtma, görsel bir şölen oluşturdu.
ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU PROGRAM
Şenlik kapsamında çocuklara yönelik birçok eğlenceli aktivite gerçekleştirildi. Geleneksel oyunlar büyük ilgi görürken, özellikle yumurta taşıma ve çuval yarışları çocuklar arasında kıyasıya rekabete sahne oldu. Uçurtma yarışmaları ise günün en heyecanlı anlarını yaşattı.
Yüz boyama etkinlikleriyle çocukların bayram coşkusu daha da renklendirilirken, aileler de bu keyifli anlara eşlik etti. Gün boyu süren etkinlikler sayesinde çocuklar hem eğlendi hem de unutulmaz bir bayram yaşadı.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Farklı yaş gruplarında düzenlenen yarışmalarda başarılı olan çocuklara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde sahneye çıkan çocukların mutluluğu dikkat çekerken, protokol üyeleri de bu anlara eşlik etti.
BAŞKAN ERTAŞ: “GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ”
Etkinlikte konuşan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 23 Nisan’ın taşıdığı anlam ve öneme dikkat çekti. Başkan Ertaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özel günü çocuklara armağan etmesinin, geleceğe duyulan güvenin en güçlü simgesi olduğunu ifade etti.
Çocukların neşesinin kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirten Ertaş, gökyüzünü dolduran uçurtmaların umut, özgürlük ve hayallerin bir yansıması olduğunu vurguladı. Ayrıca çocukların daha güvenli, daha mutlu bir şehirde büyümesi için çalışmaların süreceğini dile getirdi.
COŞKU DOLU KUTLAMA TAMAMLANDI
Gün boyu süren etkinlikler, akşam saatlerine kadar devam eden renkli görüntülerle sona erdi. Katılımcılar hem bayramın anlamını yaşadı hem de aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdi.
Edremit’te düzenlenen bu tür etkinliklerin, hem sosyal birlikteliği güçlendirdiği hem de çocuklara unutulmaz anılar kazandırdığı bir kez daha gözler önüne serildi.


