
Balıkesir Çocuk Sanat Festivali, kapılarını araladı. Balıkesir’in birçok yerinden katılım gerçekleşen festivalde çocuklar doyasıya eğlenerek, eğitici faaliyetlere katıldı.
Balıkesir Çocuk Sanat Festivali, Avlu Kongre Merkezi’nde kapılarını araladı. Bugün sona erecek festivalde çeşitli etkinlikler, söyleşiler ve atölye çalışmaları yapılacak. Festivalde, çocukların görsel, işitsel ve dokunsal duyularına hitap edecek birçok etkinlik yer alıyor.
YERLERİNDE DURAMADILAR
Festival açılışının ardından gerçekleştirilen, 2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Yılın Öğretmeni’ seçilen Kepsut 125. Bölge Yatılı Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen’in, 2012 yılında 5 öğrencisiyle birlikte kurduğu ve şu anda 30 kişiden oluşan ‘Hayatın Ritmini Yakala’ grubunun ritim gösterisi oldukça beğenildi.
Aynı zamanda 2016 yılı ‘Yeteneksizsiniz Türkiye’ yarışma programında şampiyon olan ekip; kendi kompozisyonlarından oluşan vurmalı çalgı, 5’li davul şov, pump it ve sevilen şarkılar ‘Şinanari’ ile ‘Artık Sevmeyeceğim’i perküsyon haliyle çocuklara sundu. Ritimlere kendilerini kaptıran çocuklar, yerlerinde duramayarak ritimlere eşlik etti.
SANAL DÜNYADAN KORUNMA YOLLARI ANLATILDI
Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu, ‘Çocukları Sanal Dünyadan Korumanın Yolları’ adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen ‘Mavi Balina’ ve ‘Momo’ adlı oyunlar ve bunların perde arkasında yatan nedenlerden bahseden Şakiroğlu, çocukları internetin karanlık yüzünden korumanın yollarını da anlattı.
Söyleşiye Balıkesirli ebeveynler ve öğretmenler ilgi gösterdi. Çocuklar, aynı zamanda etkinlik alanında oluşturulan atölyelerde, öğretmenler eşliğinde origami, ebru, taş boyama, heykel, kukla, çini, resim, maske, maket ve oyuncak yapımını öğrendi. Çiğdem AKBAY