
Vatan Partililer, ABD’nin sözde soykırım açıklamasına tepki gösterdi, İncirlik’teki ABD üssünün kapatılmasını istedi. Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda açıklama yapan Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, 1915 olayları için soykırım ifadesini kullanan ABD Başkanı Biden’a tepki gösterdi. Biden’e kırmızı kart gösteren partililer, Türkiye’nin İncirlik’teki ABD Üssünü kapatmasını istedi.
Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, “ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları hakkında hüküm vermeye kalkarak ülkemize parmak sallamış, uluslararası hukuku çiğneme hadsizliği göstermiştir. Hiçbir devlet başkanı ve hiçbir tarihçi ‘soykırım’ suçuna hükmetmeye yetkili değildir. Soykırım hukuki bir kavramdır. Birleşmiş Milletler Sözleşmesine göre ‘soykırım’ hükmü, suçun işlendiği ülkedeki devletin yetkili bir mahkemesi veya yargılama yetkisini kabul etmiş olan sözleşmeci devletler bakımında yargılama yetkisine sahip bulunan uluslararası bir ceza mahkemesi tarafından verilebilir. Ey Amerika, Ermeni soykırımına hükmedemezsiniz. Çünkü yetkili mahkeme değilsiniz. Biden’a kırmızı kart gösteriyoruz. ABD Başkanı Türkiye’ye yönelik hücum borusunu öttürmüştür.
Amerika askeri üsleriyle ülkemizi 3 taraftan çevrelemeyi amaçlıyor. Rusya ile güvenilir ve kapsamlı bir dostluk, Karadeniz, Akdeniz, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde Türkiye için hayati önemdedir ve kilit sorundur. Türkiye’yi kuşatma girişimleri açık olan ABD’nin tehdit ve saldırılarına derhal karşılık verilmelidir. Vatan Partisi olarak hükümete çağrı yapıyoruz, İncirlik ve Kürecik Üssü derhal Türk Silahlı Kuvvetlerinin tam kontrolüne alınsın, ABD askerleri 15 gün içinde ülkelerine gönderilsin. PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için Suriye Arap Cumhuriyeti ile askeri iş birliği dahil her konuda eylem için derhal harekete geçilmelidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Kırım ve Ahbazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik temaslar başlatılmalıdır. HDP derhal kapatılmalıdır, Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu ve bacağı olan örgüte karşı yargı sürecini uzatmamalı, hızla karar almalıdır” dedi. Mahmut ACARÖZ