
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, çocukların sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim yılı geçirebilmeleri için veli, öğretmen ve öğrencilerin maske, mesafe ve temizliğe gereken hassasiyeti göstermeleri ve bir an önce aşılarını yaptırmayanların aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.
Vali Hasan Şıldak, 6 Eylül Pazartesi günü çalacak ders zili başlayacak eğitim öğretim yılı öncesinde yaptığı açıklamada, çocukların sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim yılı geçirebilmeleri için veli, öğretmen ve öğrencilerin maske, mesafe ve temizliğe gereken hassasiyeti göstermeleri ve bir an önce aşılarını yaptırmayanların aşılarını yaptırmalarını istedi.
“HER ALANDA GÜÇLÜ TÜRKİYE”
Vali Şıldak, “Geleceğimizin teminatı, yarının büyükleri olan çocuklarımız, ders başı yaparak okulları, öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşacak. Bu güzel buluşmanın tüm çocuklarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiası ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Her alanda güçlü Türkiye hedefleri doğrultusunda ilim ve irfan yolculuğu, yediden yetmişe tüm milletimizin müşterek gayesi ve mücadelesi olmalıdır. Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını okul dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte elde edilen kazanımlar, bireylerin ve dolayısıyla da gelecekte milletimizin hayatını şekillendirecektir.
Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir. Atatürk'ün ‘Eğitimdir ki bir milleti, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözleri, eğitimin önemini en veciz şekilde ifade etmektedir.
“AMACIMIZ SORGULAYAN BİREYLER YETİŞTİRMEK”
Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirebilmektir. Devletimiz bu anlayıştan yola çıkarak 2023 hedefleri doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için, bütün imkânları seferber etmektedir.
Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızı bilimsel ve teknolojik donanımların yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle bezenmiş olarak yetiştirmektir. Devletimizin ve milletimizin geleceğini garanti altına alarak insanlarımızın mutlu ve müreffeh yaşamalarını temin etmenin yolu da buradan geçmektedir.
“PANDEMİYE DİKKAT!”
2021-2022 eğitim öğretim yılında dikkat etmemiz gereken öncelikli konuların başında pandemi süreci gelmektedir. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim yılı geçirebilmeleri için veli, öğretmen ve öğrencilerimiz maske, mesafe ve temizliğe gereken hassasiyeti göstermeleri ve bir an önce aşılarını yaptırmayanların aşılarını yaptırmaları gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bütün eğitim çalışanlarımız adına verimli geçmesini ve yüz yüze eğitimin kesintisiz olarak sürmesini temenni ediyor, bilginin hakim olduğu bir toplum dileklerimle İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. Mahmut ACARÖZ

