BIST 100
13.284,42 -1,67%
DOLAR
48,7779 0,09%
EURO
56,0574 0,03%
GRAM ALTIN
6.865,89 0,94%
BITCOIN
81.247,00 0,15%
FAİZ
40,11 -1,23%
GÜMÜŞ GRAM
103,93 1,69%
GBP/TRY
65,3752 0,21%
EUR/USD
1,1486 0,09%
BRENT PETROL
99,75 -0,86%
ÇEYREK ALTIN
11.225,72 0,94%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
18 °

‘Yapay Zeka’ uzmanları geliyor

Balıkesir ve Çanakkale’de ‘Yapay Zeka’ ekosisteminin oluşturulması için, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Bölgesi’nde uygulanacak ‘Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı’nın protokol imzaları atıldı.

“ÖĞRENCİLERE YAPAY ZEKA EĞİTİMİ VERİLECEK”

Güney Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokol ile Balıkesir ve Çanakkale’de yer alan ortaöğretim, lisans ve ön lisans kurumlarındaki son sınıf olmayan öğrenciler yapay zeka konusunda eğitim alacak.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç imza töreninin açılışında yapay zekanın önemi, ülkemizdeki yapay zeka çalışmaları, gelişen teknolojik gelişmeler ile bir çok sektörde yapay zekaya duyulan ihtiyaçlar, bu konuda oluşacak istihdam alanları ve Güney Marmara’nın yapay zeka alanında söz sahibi olması konularında bilgi verdi.

İmza töreninde konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, "Burada konumuz sadece yapay zeka değil. Şu anda biz BTK Akademi olarak 22 farklı alanda gençlerimize kariyer yolu çizebilecekleri eğitimleri sunacağız. Yapay zeka bunlardan bir tanesi. Örneğin Bayraktar sadece bir kişiyle değil, bir takımla yapıldı. Onun için bizim de önemsediğimiz, yarını teknoloji üzerine inşa eden ekipler olmanız" dedi.

“HEYECAN VERİCİ BİR ÇALIŞMA”

Çalışmanın heyecan verici olduğunu söyleyen Vali Şıldak, sinerji ve üretim kapasitesinin yüksek olduğunu söyledi.

Şıldak, "Günün şartlarına uygun gelişmelerin projeler halinde ortaya konulması ve farklı kurumları bir araya getiren perspektifle bu çalışmaları illerimize kazandıran kalkınma ajansları somut olarak ülkemizde bir boşluğu dolduruyor. Balıkesir ve Çanakkale olarak şanslıyız. İki iliz ve tek bir il gibi hareket ediyoruz.

Buradaki sinerji, üretim kapasitesi bir hayli yüksek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzun çok büyük bir rehberliği var. Ülkemizde bu konuda sistematik bir çalışma uzmanlığı oluşturmuş, yetkin bir kuruluş olarak çalışmaya destek vermeleri çok kıymetli.

Yine üniversitelerimiz ve her iki İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de birlikte yürütecekleri bu çalışmanın gençlerimiz için çok ufuk açıcı olacağını düşünüyorum" dedi.

‘Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı’nın protokolü Vali Hasan Şıldak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Keleş tarafından imzalandı.

Programa başvuru yapacak Balıkesir ve Çanakkale’de yer alan ortaöğretim, lisans ve ön lisans kurumlarındaki son sınıf olmayan öğrenciler arasından seçilecek 150 öğrenci, alacağı ileri seviye eğitimlerle uzmanlaşacak. Mahmut ACARÖZ

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?