
Balıkesir Balkan Göçmenleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Bulgaristan’da Müslümanlara karşı yapılan baskılara karşı 24 Aralık 1984 yılında yapılan protestoların yıl dönümünde hayatını kaybeden göçmenler için mevlid okutacak.
Balıkesir Balkan Göçmenleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Akpınar, Bulgaristan’da yaşayan Müslüman ve Türklerin örf, adet, din ve diline yapılan baskı, zulüm, soykırıma ve asimilasyon politikalarına karşı ilk olarak Türklerin 24 Aralık 1984 tarihinde yapmış olduğu protestonun yıldönümünde mevlid okutacaklarını söyledi.
Akpınar, “Bu mücadelelerde şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. 23 Aralık Cuma günü Balıkesir Balkan Göçmenleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutları Camii’nde saat 12:00’de Cuma Namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutulacak, namazı müteakip pilav hayrı yapılacak. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi. Cengiz GÜNER

