BIST 100
11.156,93 0,36%
DOLAR
42,4464 0,07%
EURO
49,3325 0,12%
GRAM ALTIN
5.751,91 -0,51%
FAİZ
38,70 0,13%
GÜMÜŞ GRAM
78,21 -1,05%
BITCOIN
86.506,00 0,07%
GBP/TRY
56,1035 0,04%
EUR/USD
1,1613 0,03%
BRENT
63,18 0,02%
ÇEYREK ALTIN
9.404,38 -0,51%
Balıkesir Sisli
Balıkesir hava durumu
7 °

Aktar Örs’den kış çayı tavsiyesi

Kış döneminin gelmesiyle birlikte Aktarlarda hareketlilik başladı. Bitkisel ürünlerle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor.

Dokun Doğadan adlı Aktar dükkanının sahibi Sefa Örs, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlara kış çayı tavsiye etti.

Örs, vatandaşların hastalıklarını atlatabilmek için Kış çayına büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Vatandaşlar, enfeksiyonları yok etme, öksürüğü ve boğazı temizleme özelliğine sahip olan zencefil, kozalak şurubu, acıbadem macunu, gibi şifalı ürünlere de yoğun talep gösteriyor” dedi.

“VATANDAŞLAR ÇAREYİ ŞİFALI BİTKİLERDE ARIYOR”

Havaların soğumasıyla hastalıkların artması neticesinde, vatandaşların bitkisel çaylara yöneldiğini anlatan Örs, gribe, soğuk algınlığına ve üst solunum yolu enfeksiyonlara karşı şifalı bitkilerde çare arayan vatandaşlara, Kış çayını tavsiye etti.

NASIL HAZIRLANIYOR

Örs, Kış çayının nasıl yapılması gerektiğini de şöyle anlattı: “Demlikte yapmak istiyorsanız bir yemek kaşığı atıyorsunuz, iki kişilikse iki su bardağı su ekliyorsunuz. 5 dakika veya 10 dakika demleniyor ve altını kapatıyorsunuz. 5 dakikada öyle demleniyor, dinleniyor. Ondan sonra tüketebiliyorsunuz.” Cengiz GÜNER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?