DOLAR27,1669% 0.16
EURO28,9979% 0.31
STERLIN33,3783% 0.08
FRANG30,0386% 0.23
ALTIN1.684,01% 0,56
BITCOIN727.0990.532

Arıtma tesisinde müsilaj vurgusu

Yayınlanma Tarihi :

Organize Sanayi Bölgesi’nde Atıksu Arıtma Tesisi ikinci etapta çalışmaları inceleyen Vali Hasan Şıldak, Atıksu Arıtma Tesislerinin düzenli ve tam kapasiteyle çalışmasının Marmara Denizi’ndeki müsilaj olayı için önemli olduğunu bildirdi.

Günlük 10 bin metreküp kapasitedeki Atıksu Arıtma Tesisinin ikinci etap inşaat çalışmaları başlatıldı. Vali Hasan Şıldak, il protokolü ile birlikte katıldığı törenin ardından müsilaj ve arıtma tesisleri açıklaması yaptı.

Vali Şıldak, “Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj meselesinden sonra hükümetimiz, Marmara Denizi Eylem Planını yürürlüğe koydu. Bu eylem planının en önemli maddelerinden biri arıtma tesisleri. Şehir atıksu arıtmalarının, sanayi tesislerinin ve OSB’lerin bir an önce arıtmalarını iyileştirmesi, olmayanların muhakkak suretle arıtmaya kavuşturulması ve ileri arıtmaya geçirilmesiydi. Bizim burada Organize Sanayi Bölgemizde 2021 yılı başında başlattığımız bu girişimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı” dedi.

Şıldak, “Atıksu Arıtma Tesisleri Marmara’daki müsilajı engelleme noktasında büyük önem taşıyor. Özellikle bu Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj meselesinden sonra hükümetimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonunda Marmara Denizi Eylem Planını yürürlüğe koydu. Bu eylem planının en önemli maddelerinden bir tanesi arıtma tesisleri. Yani gerek şehir atıksu arıtmalarının, gerekse sanayi tesislerinin ve OSB’lerin bir an önce arıtmalarını iyileştirmesi, olmayanların muhakkak suretle arıtmaya kavuşturulması ve ileri arıtmaya geçirilmesiydi. Bu yönden de adımlar atılıyor.

Bizim burada Organize Sanayi Bölgemizde 2021 yılı başında başlattığımız bu girişim aslında ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Aslında Organize Sanayi Bölgemizde arıtmamız var. Fakat yeterli olmamaya, ihtiyacı tam olarak karşılamamaya başladığı için böyle bir yatırım gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji bakanlığımızın desteğiyle bu yatırımı gerçekleştirdik. Allah’a şükür yüklenici firmamız süresinden önce bu işi tamamlayarak sağlıklı bir şekilde bütün OSB’mizin atıksu arıtmasının çevreye herhangi bir olumsuz etkiye sebep olmayacak şekilde hayata geçirilmesini sağlamış olacak” dedi. Mahmut ACARÖZ

YORUM YAP