Yayınlanma Tarihi :

Bacteron-S dezenfektan sağlık dağıtıyor

Maxi Endüstriyel Çözümler Şirketi, Bacteron-S Nano Gümüş Dezenfektan’ın Balıkesir Yetkili Bayii oldu. Şirket Satış ve Pazarlama Müdürü Cihan Demir, “Türkiye’de genel olarak kullanılan alkollü dezenfektanlar sık kullanıldığı zaman ellerde tahrişe sebep olup, elleri enfeksiyona açık bırakıyor. Bizim sattığımız Bacteron-S Nano Gümüş alkolsüz el ve cilt dezenfektanları Türkiye’de tek akademik çalışmalı ürün. Hem sık kullanıma uygun hem de uzun süreli koruma sağlıyor” dedi.

“EL, YÜZ VE ORTAM DEZENFEKTANLARI KOKU VE LEKE BIRAKMIYOR”

Eski Kuyumcular Mahallesi Mekik Sokak No: 8 Karesi adresinde hizmet veren Maxi Endüstriyel Çözümler Şirketi’nin Satış ve Pazarlama Müdürü Cihan Demir, Balıkesir Yetkili Bayiliğini aldıkları Bacteron-S Nano Gümüş Dezenfektanlarının el, yüzey ve ortam dezenfektanları olarak 3 kategoriye ayrıldığını, koku ve leke bırakmadığını, yiyeceklerin de dahil olduğu her ortamda kullanılabildiğini söyledi.

AR-GE ÇALIŞMALARI 2006 YILINDA BAŞLADI

Maxi Endüstriyel Çözümler Şirketi Satış ve Pazarlama Müdürü Cihan Demir, Nano Gümüş Teknolojisinin  alkolsüz ve alkol de dahil bilinen tüm dezenfeksiyon yöntemlerinden daha güvenli, etkili ve benzersiz bir teknoloji olduğunu bildirdi.

Demir, “Ar-Ge süreci pandemiden çok uzun zaman önce; 2006 yılında başlayan ve ülkemizde üretilen tüm dezenfektan ürünlerin analizleri ile onay süreçlerini yürüten laboratuvarlarda titizlikle, bilimsel verilerle geliştirilen Bacteron-S Nano Gümüş Dezenfektan’ı hemen deneyin. Alkolsüz Nano Gümüş dezenfektan Bacteron-S Türkiye’de üretiliyor, Biyosidal ruhsatlı ve insan cildinde kullanıma uygun ilk ve tek; Dermatolojik olarak test edilmiş ve Sağlık Bakanlığı onaylı. Bacteron S, mikroorganizmaları yok ettikten sonra su ve oksijene dönüşür. Bu nedenle insan sağlığı ve çevreyle dost bir dezenfektandır. Bacteron S, çamaşır suyu (hipoklorit), alkol, quarterner amonyum, fenol, aldehit, sodyum hidroksit içeren dezenfektanlar gibi toksik veya zararlı atıklar bırakmaz. Bu maddelerden herhangi birisini içermez.

DOĞADAN GELEN DEZENFEKSİYON GÜMÜŞ

Gümüş ve gümüş iyonlarının bakteri ve virüsler üzerinde etkili olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Özellikle son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda, gümüşün mikroorganizmalardaki proteinlerle reaksiyona girdiği ve böylece proteinlerin aktifleşmesini engellediği tespit edilmiştir. Ayrıca gümüş, DNA moleküllerine de etki ederek mikroorganizmaların çoğalma yeteneklerini kaybetmelerini sağlamaktadır. Gümüşün, bakteriyel protein gruplarıyla etkileşerek onları öldürdüğü de gözlemlenmiştir. Çok güçlü bir antimikrobiyal etkiye sahip olmasına rağmen, gümüş insan vücudunda hiçbir toksik etki göstermez. Nano Gümüş ise bu teknolojinin bir üst seviyesidir. Gümüş nanopartiküllerinin dezenfekte etme özelliği çok daha güçlüdür. Nano gümüş, oligodinamik etki adı verilen, mikroorganizmaları öldürücü kuvvetli bir etkiye sahiptir. Oligodinamik etki, nano gümüşün etki ettiği mikroorganizmanın enzimlerini etkisiz hale getirmesi ve onun metabolizma dengesini bozmasıyla, mikroorganizmayı öldürmesi ile sonuçlanan bir etkidir. Hiçbir mikroorganizmanın nano gümüş karşısında canlı kalamadığı deneylerle tespit edilmiştir” dedi. Mahmut ACARÖZ

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP