Yayınlanma Tarihi :

Belediyeler su kesemeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı korona virüs önlemleri ile ilgili genelge yayınladı. Genelgeye göre belediyeler, hiçbir gerekçeyle abonelere yönelik su kesintisi uygulayamayacak. Genelgede içme ve kullanma suyu temini ve dağıtımı hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesinin korona virüsten korunma ve bu virüsün yayılmasını önlemede büyük önem arz etmektedir ifadesine yer verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, korona virüse ilişkin yeni tedbirleri içeren genelge yayınladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzalı genelgede, korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla devletin tüm kurumlarıyla önlemler almaya devam ettiğine dikkat çekildi.

11 maddelik genelgede, belediyeler ve bağlı kuruluşları tarafından sunulan içme ve kullanma suyu temini ve dağıtımı hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesinin korona virüsten korunma ve bu virüsün yayılmasını önleme noktasında büyük önem arz ettiğine dikkat çekilerek şu görüşlere yer verildi: “İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ve bunların sermayesinin yarısından fazlasına doğrudan doğruya veya dolaylı olarak birlikte ya da ayrı ayrı sahip oldukları şirketlerinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olup 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde kiraya verilen taşınmazlar hakkında; kamu kurumlarınca alınan ve alınacak tedbirler nedeniyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerleri kullanılamayacağından, faaliyetlerin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi, ayrıca bu süreler kadar sözleşme sürelerinin uzatılması, geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerleri arasında olmamakla birlikte korona virüs pandemisi sebebiyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen iş yerlerinin kira sözleşmesinden kaynaklanan borçlarının ödenmesinde değişen koşullar göz önüne alınarak alacağın ertelenmesi hususunun ilgili idarelerce değerlendirilmesi hususları uygun görülmüştür. Abonelik sözleşmesinden kaynaklanan su alacaklarının mevcudiyeti dahil, çeşitli sebeplerle su kesintisine gidilmemesi gerekmektedir.” Mustafa ATİK

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP