Yayınlanma Tarihi :

Büyükşehir Samsun’dan çıkamadı

Büyükşehir Samsun’dan çıkamadı

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, misli.com Türkiye Basketbol Ligi 27. Hafta mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Yılyak Samsunspor Basketbol’a 83-78 mağlup oldu. Maçın ikinci çeyreğinde skoru lehine çevirmeyi başaran Balıkesir temsilcisi, ikinci devrede ortaya koyduğu oyunla Karadeniz temsilcisinin üstünlük kurmasına engel olamadı.

Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’ndan oynanan müsabakaya Nakye Gerald Sanders, Berke Aygündüz, Atakan Erdek, Kahlil Quinton Dukes ve Bora Can Işık ilk beşiyle başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, ev sahibi ekibin 9-0’lık seriyle başladığı mücadelenin ilk beş dakikasını 15-7 mağlup tamamladı.

Periyotun son bölümünde Bora Can Işık, Sercan Ergin, Kahlil Quinton Dukes ve Atakan Erdek’in kazandırdığı sayılar, Balıkesir temsilcisinin, ilk çeyreği 23-13 geride tamamlamasını önleyemedi.

İkinci çeyreğe Kahlil Quinton Dukes, ve Atakan Erdek’in isabetli atışlarıyla giren Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Ali Işık’ın üçlükleriyle 06:59’da skoru 29-26’ya getirip, farkı 3’e indirdi. Uğur Can Aksoy’un jumpshotına Kahlil Quinton Dukes serbest atışlarla yanıt verdi. Eray Aydoğan’ın jumpshotını ise Berke Aygündüz üçlükle cevapladı.

BÜYÜKŞEHİR İLK KEZ ÖNE GEÇTİ

Kahlil Quinton Dukes ve Bora Can Işık ile farkı 2’ye düşüren Balıkesir temsilcisi, 01:31’de Merthan Mutlu’nun üçlüğüyle 38-39 öne geçti. Berke Aygündüz, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un soyunma odasına 38-41 önde girmesini sağladı.

Yılyak Samsunspor Basketbol, ikinci devrenin başında Muhammet Engin Kalkan ve Marquis Jurell Wright ile skoru lehine çevirmeye çalışırken, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor da Bora Can Işık ve Ali Işık’ın kazandırdığı sayılarla mücadelenin içinde kalmaya çalıştı. Ege Yaşar’ın sayı yüküne omuz vermesiyle yeniden öne geçen ev sahibi ekip, periyotun son beş dakikasına 56-51 önde girdi.

Muhammet Engin Kalkan, 03:02’de farkı 8’e çıkardı. Kahlil Quinton Dukes’ün üçlüğüne Marquis Jurell Wright misilleme yaptı. Muhammet Engin Kalkan ve Atakan Erdek’in karşılıklı sayılarının ardından son çeyreğe 66-61 Yılyak Samsunspor Basketbol üstünlüğüyle geçildi.

Final periyotunun ilk isabetli atışı 07:35’te Berke Aygündüz’den geldi ve skor, 66-63 oldu. Göktuğ Baş ve Marquis Jurell Wright’ın kazandırdığı sayılar, son beş dakikaya girilirken ev sahibi takımın farkı 10’çıkarmasını sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Ali Işık ve Bora Can Işık ile 04:01’de skoru 73-67 yaptı. Abdoulaye Gueye’nin üçlüğüne Berke Aygündüz aynı şekilde yanıt verdi ve fark korundu.

Ali Işık’ın isabetli üçlüğünün ardından Berke Aygündüz’ün 2’de 1 isabetli serbest atışıyla 02:09’da skor 76-74 oldu. Marquis Jurell Wright’ın üçlüğünün ardından Muhammet Engin Kalkan’ın jumpshotı, skoru 81-74’e taşıdı. Marquis Jurell Wright ve Berke Aygündüz’ün karşılıklı sayılarlıyla noktalanan maçtan 83-78 galip ayrılan taraf Yılyak Samsunspor Basketbol oldu.

Bu sonuçla 12’nci yenilgisini alan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, haftayı 42 puanla tamamlarken, Yılyak Samsunspor Basketbol ise puanını 49’a yükseltti.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’da Kahlil Quinton Dukes; 17, Berke Aygündüz; 15, Ali Işık; 14 ve Bora Can Işık da 11 sayıyla çift haneli skorlara ulaşan oyuncular oldu.

Yılyak Samsunspor Basketbol’da ise 26 sayı, 10 ribaund ve 5 asist performansına imza atan Marquis Jurell Wright, Maçın En Değerli Oyuncusu (MVP) olurken, ev sahibi takım adına maçın kahramanı olmayı da başardı. İrfan DUROĞLU

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP