DOLAR28,9307% 0.05
EURO31,2085% 0.16
STERLIN36,3999% 0.13
FRANG33,0624% 0.04
ALTIN1.887,30% 0,18
BITCOIN1.279.1091.033

Doğalgaz için bir araya geldiler

Yayınlanma Tarihi :

Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden ve İlçe Koordinatörü Abdullah Altıntaş ile birlikte Sarıköy’ün doğalgaza kavuşturulması için düzenlediği bilgilendirme toplantısında Sarıköylü sanayicilerle bir araya geldi.

BAŞARAN, SARIKÖYLÜ SANAYİCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, katılımcılara Ankara’da Gönen Sarıköy ve Bandırma Aksakal’ın doğalgaz talepleri ile ilgili EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan’ı ziyaretinde yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Öznesi Balıkesir olan her konuda hızlı ve çözüm odaklı hareket ettiklerini ifade eden Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Sarıköy’ün de bir an önce doğalgaza kavuşması için vakit kaybetmeden böyle bir toplantı düzenleme gereği hissettiklerini söyledi.

“ORTAK HAREKET EDİLİRSE HER İŞ ÇÖZÜLÜR”

Sarıköy’ün doğalgaza kavuşması için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başaran, “Geçmişteki belediyecilik tecrübemizden gelen bir birikimle, Öznesi Balıkesir olan her şeyin takipçisi olacağız diye işe başladık. Önümüze hangi konu gelirse gelsin kendi işimiz gibi sahiplenip gereğini yapmaya çalışıyoruz. Gönen Sarıköy’ün doğalgaz işi de açıkçası uzun zamandır önümüzde. Fakat bazı bürokratik engeller var. Büyükşehir olmadan önce ve büyükşehir olduktan sonra yapılan işler, mevzuattaki değişikliklerden sebep önümüze birçok engel çıkmış. Amacımız bu engelleri birlikte aşmak ve Sarıköy’ü doğalgaza kavuşturmak. Bu nedenle, Başkanımızın ve Vekilimizin ısrarlı takipleriyle bu işi tekrar gündeme getirelim istedik. Biz, Ankara’daki ilişkilerimizi ve buradaki insanlarımızın da, sanayicilerimizin de ihtiyaçlarını göz önüne alarak, işi sıkı tutup, takipçisi olup, şartları da zorlayarak Sarıköy’e doğalgazı getirmek için çalışacağız.

“SARIKÖY’E DOĞALGAZ GELMESİ İÇİN İŞİ HIZLANDIRACAĞIZ”

Aslında bizim iki şeye ihtiyacımız var. Bir tanesi niyet, hepimiz bu noktada burada toplanmışsak bu konuda sıkıntı yok. Allah’ın izniyle, hem Sarıköy’de yaşayan insanlar olarak hem de sanayiciler olarak hiçbir engelimiz yok. İkincisi ise bu hattın oluşturulmasında yaklaşık 16-18 milyon liralık bir maliyetten bahsediliyor olması.  6-7 milyon gibi bir maliyetin karşılanması noktasında kurum bir şekilde tamam diyor. Ama kalan yaklaşık olarak 10 milyon liralık bir maliyetten bahsediliyor ki bunun lokalde yerelde karşılanması gerektiği ifade ediliyor.

Görüyorum ki; bin 250 haneden oluşan Sarıköyümüz de yaklaşık bin hane imzalarıyla doğalgazı istiyor. Sarıköy’deki sanayicilerimiz olarak sizlerin de bu konuda destek vermesi bizleri sevindirdi. Başkanımız, taleplerle ilgili sizlerin isteklerini oluşturmuş durumda. Sarıköy’ün doğalgaza kavuşması için sizlerden aldığımız destek ile vakit kaybetmeden BOTAŞ ve EPDK ile görüşüp, oradan gelecek cevaplarla tekrar bir araya geleceğiz. Bu konun çözüme kavuşması için gereken ne ise onu mutlaka yapacağız” dedi.

BALTACIOĞLU: BİZ TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ

Sarıköy Mahalle Muhtarı Mustafa Baltacıoğlu ise; “Yıllardır gaz meselesi her seçim döneminde masaya gelir. Biz bu nedenle mağdur duruma düştük. Sarıköy olarak üreten bir yeriz. Gönen’e ve Balıkesir’e katma değer sağlıyoruz. Sanayicilerimiz var burada. Akşam arkadaşlarımızla görüştük, hepsinin selamı var. Sarıköylüler taşın altına elini koyacak. Sarıköy’ün tek sorunu Gönen bağlantı yolu ile doğalgaz meselesi. Bizi yol zahmetinden, doğalgaz meselesinden kurtarın. Hava kirliliği çoğaldı. Akşamları çoluk çocuk dışarı çıkamıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olacağınıza inanıyoruz” dedi.

SUBAŞI: GÖNEN SARIKÖY YOLUNUN YAPIM İŞİ NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Hiç kimsenin yapamayacağı sözü vermemesi gerektiğine vurgu yapan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da; bazı siyasetçilerin sapla samanı karıştırdıklarını söyledi.

Subaşı, “Hangi Belediye Başkanı doğalgazı getireceğim diye söylüyorsa yalan söylüyordur. Merkezi idare ile Belediyelerin yapacağı hizmetler bellidir. BOTAŞ’ın Genel Müdürü ve EPDK Müdürü ile gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İnsan sağlığı açısından kömür sıkıntılı. Biz bir şekilde doğalgaza geçeceğiz. Sarıköy’de halkımız ve firma sahiplerimiz üzerine düşeni yaparsa, Allah’ın izniyle 2023 yılında bu iş bitmiş olur” dedi. Gönen Sarıköy arasındaki yolun Nisan gibi başlayacağının müjdesini veren Subaşı, Karayolları ile yapılan görüşmeler neticesinde çalışmalara hız verileceğini söyledi. Mustafa ATİK

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    28,920828,9307% 0.05
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    31,166131,2085% 0.16
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    36,337936,3999% 0.13
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    33,027633,0624% 0.04
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    21,255321,2766% -0.03
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    3.019,303.085,74% 0,18
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    1.887,061.887,30% 0,18
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    1.279.1091.033

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış