
Devlet Su İşleri (DSİ) Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Altıeylül Çamköy Köyiçi Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yürütülen çalışmaların bölge halkının can ve mal güvenliğini koruma amacı taşıdığı vurgulandı.
Taşkın Zararları Önleniyor
Yapılan açıklamada, Çamköy mahallesinin taşkınlardan korunması için bu tesisin inşa edildiği ve derenin çevresinde meydana gelebilecek taşkın zararlarının önüne geçileceği ifade edildi. DSİ yetkilileri, tesisin tamamlanmasıyla bölgedeki risklerin büyük ölçüde azalacağını belirtti.
Vatandaşların Güvenliği Ön Planda
Proje ile, olası taşkınların verebileceği zararlara karşı mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunulması planlanıyor.