Yayınlanma Tarihi :

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük: Eğitim öğretim yap boz tahtası değildir

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük: Eğitim öğretim yap boz tahtası değildir

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, Balıkesir Üniversitesi’nde 13 Şubat Pazartesi günü online eğitime başlayacağının duyurulmasının ardından 18 Şubat’ta yapılan yeni açıklamada 20 Şubat Pazartesi itibari ile yüz yüze eğitime geçeceğinin bildirilmesine tepki gösterdi. Yörük, “Eğitim ve öğretim yap boz tahtası değildir. Liyakatsiz kadroların aldığı kararlarda maalesef kendileri gibidir. Acımız ne kadar büyük olursa olsun o acıyı hafifletmenin ve üstesinden gelmenin yegane yolu eğitimdir” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, Balıkesir Üniversitesi’nde önce online eğitime geçileceğinin açıklanması çok kısa süre sonra yüz yüze eğitimin başlayacağının bildirilmesine tepki gösterdi.

Yörük, “12 Şubat Pazar günü akşam saatlerinde alınan bir kararla Balıkesir Üniversitesi 13 Şubat Pazartesi itibari ile online eğitime başlayacağını duyurulmuştu. Yine 18 Şubat Cumartesi günü alınan yeni bir kararla Balıkesir Üniversitesi bazı fakülte, bölüm ve sınıflarda 20 Şubat Pazartesi itibari ile yüz yüze eğitime geçeceğini, diğerlerinin ise online devam edeceğini açıklamıştır.

Eğitim ve öğretim yap boz tahtası değildir. Liyakatsiz kadroların aldığı kararlarda maalesef kendileri gibidir. Acımız ne kadar büyük olursa olsun o acıyı hafifletmenin ve üstesinden gelmenin yegane yolu eğitimdir.   Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Ülkemizi esaretten ve sefaletten kurtarmanın tek yolu , depremden zarar gören vatandaşlarımız muaf tutulmak kaydı ile topyekun yüz yüze eğitime derhal geçilmesidir” dedi. Mahmut ACARÖZ

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP