
Ak Parti il kongresinde konuşan Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Biz yeni anayasayı yapmak için bütün partilerin, bütün siyasi görüşlerin, ellerini, ruhlarını taşın altına koymasını isterdik. Buradan bir kere daha çağrı yapıyoruz. Gelin hep beraber, sakın ha topu da taca atmaya kalkmayın, bunu muhalefete söylüyorum. Allah’ın izniyle bu anayasa çalışmalarını da yapacağız” dedi.
“GELİN HEP BERABER ANAYASA ÇALIŞMALARINI YAPALIM”
Kurtulmuş, önümüzdeki dönem içinde ekonomide, hukukta ve siyasette yeni reformların kapısının açılacağını bildirerek, “İnşallah hukuk reformunda son noktaya gelindi. Ekonomiyle ilgili dünkü merkez yürütme kurulu toplantısında da çalışmalarımız, Hazine ve Maliye Bakanımızın sunumu çerçevesinde gerçekleştirildi. Bunlara son noktayı koyacağız. Amacımız, milletimizi daha ileriye götürmek. Refah seviyemizi daha üst seviyeye çıkarmak. Milletin yaşadığı demokratik standartları daha üst seviyeye getirebilmektir. Bu ülke her şeyin daha iyisini, daha güzelini hak ediyor. Bunun için bir taraftan reformlarımızı sürdürürken, diğer taraftan da yeni, ileri, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı bir anayasayla aziz milletimizin önünü açacağız, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için yolumuzu aydınlatacağız” dedi.
“SADECE BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ BİRŞEY DEĞİL”
Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti: “Faşist, baskıcı, jakoben ve milleti bir şekilde hizaya sokmak isteyen zihniyetin bazı görüntüleri hala anayasanın içinde var. Bunlardan kurtulma, yeni çağdaş ve katılımcı bir anayasa yapmak, Türkiye siyasetinin boynunun borcudur. Bu sadece Ak Parti olarak, sadece Cumhur İttifakı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey değildir. Burada Balıkesir’de çok açık bir şekilde bir kez daha ifade ediyorum. Sayımız yetseydi bile, biz yeni anayasayı yapmak için bütün partilerin, bütün siyasi görüşlerin, ellerini, ruhlarını taşın altına koymasını isterdik. Buradan bir kere daha çağrı yapıyoruz. Gelin hep beraber, sakın ha topu da taca atmaya kalkmayın, bunu muhalefete söylüyorum. Muhalefete topu atmaya kalkmadan, Allah’ın izniyle bu anayasa çalışmalarını da yapacağız. İç vesayeti bir şekilde kaldırdığımız gibi, ikinci vesayet odakları da dış vesayet odaklarıydı. Onlarla mücadelede de çok büyük başarılar kazandık.” Mahmut ACARÖZ