Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :

Son çalımı Burhaniye Belediyespor attı

Son çalımı Burhaniye Belediyespor attı

Bölgesel Amatör Lig 2022-2023 Sezonu, Pazar günü oynanan müsabakalarla tamamlandı. Balıkesir ekiplerinin mücadele ettiği 12. Grup’ta sezonu ikinci sırada tamamlayan Burhaniye Belediyespor, gelecek sezon da ligde olacak. Son haftada dördüncü basamağa gerileyen Etispor’un kaderi ise baraj maçına kalırken, Gönen Belediyespor ve 1966 Edremitspor ise lige veda etti.

Burhaniye Spor Toto Stadı’nda oynanan maçta Tepecikspor’u konuk eden Burhaniye Belediyespor, ilk devresi golsüz tamamlanan mücadelenin 57’nci dakikasında Onur Kurt’un golüne engel olamayınca 0-1 geriye düştü. Ancak çabuk toparlanan siyah-beyazlılar, 64’ncü dakikada skoru eşitleyen Fatih Ergen’in 73’ncü dakikada attığı ikinci golle sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi.

Sezonu TKİ Tavşanlı Linyitspor deplasmanında noktalayan Etispor ise ilk devrenin son dakikasında Musa Demir’in kendi kalesine attığı golle soyunma odasına 1-0 mağlup girdi. İkinci yarıda da Enes Çiçek ve Mustafa Kahraman’ın gollerine mani olamayan bordo-beyazlılar, 3-0 yenildi.

Bu sonuçlarla 51 puana ulaşan Burhaniye Belediyespor, sezonu şampiyon Sultanbeyli Belediyespor’un ardından ikinci sırada, Balıkesir ekiplerinin kendi arasındaki sıralamada ise ilk sırada tamamladı. Sezonu 48 puanla noktalayan Etispor ise dördüncü sırada yer aldı.

Böylece Burhaniye Belediyespor, 2023-2024 Sezonu’nda da Bölgesel Amatör Lig’de olmayı hak ederken, Etispor’un kaderi ise oynanacak baraj maçının neticesinde belli olacak.

Diğer taraftan, statü gereği ligden düşmeleri daha önce kesinleşen 1966 Edremitspor ve Gönen Belediyespor da lige yenilgiyle veda etti. Güner UYSAL

Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta Balıkesir ekiplerinin oynadığı son hafta maçlarının sonuçları:

Burhaniye Belediyespor 2-1 Tepecikspor

TKİ Tavşanlı Linyitspor 3-0 Etispor

Gönen Belediyespor 1-2 İstanbul Beylikdüzüspor

Kuştepespor 4-2 1966 Edremitspor

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP