Yayınlanma Tarihi :

Teröriste Cesaret 6+1 Masadan

Teröriste Cesaret 6+1 Masadan

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gündemi değerlendirdi.

14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’de birçok algıyı, yalanı ve döndürülmek istenen tiyatroyu yerle bir ettiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “Bir yıldır 6’lı Masa adıyla kurulan masa seçim döneminde 7’li, 10’lu masaya dönüştü. Terörle ilişkili, terör yanlısı HDP’sinden tutunda birçok siyasi yapı bu projenin içerisinde yer aldı. Bunların tek derdi vardı. O da Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı yenerek Türkiye’yi bölmek. Bu projenin başına da 10 seçim kaybeden, her kaybettiği seçim sonrası kendini kazanan, Erdoğan’ı kaybeden olarak değerlendiren, ABD, AB, HDP/PKK ve FETÖ’nün programladığı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak sahaya sürdüler” dedi.

Peki 14 Mayıs seçimlerinde ne oldu?

Başaran, “Seçim sonuçlarına baktığımızda ABD Başkanı Biden, Avrupa ülkeleri, FETÖ, PKK, çelik yelek giyenler, yalanı hakikat gibi söyleyenler, anket şirketleri hayal kırıklığına uğradı.
14 Mayıs, bakanlık pazarlığı yapanlar, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı pazarlığı yapanların elinde patladı. Bazı partileri çıkardılar, bazılarını kurdurdular. Bu kurdurduklarının hepsi operasyon partisi, dış aklın piyonları Türkiye’ye, Türk Milletine ayar vermeye kalktılar. Bunları neden yaptılar? AK Parti’den oy tırtıklamak için. Peki amaçlarına ulaşabildiler mi? Hayır. CHP’nin oyuna bakın mesela yüzde 25 değil mi? Seçimden önce de bunların oyu yüzde 25’ti. AK Parti’den oy tırtıklamak için kurdurdukları ve içlerine aldıkları bu proje partilerinin milletimiz nezdinde bir oyu varsa CHP’nin oyu nerede? Aslında operasyon partileri CHP’den vekil tırtıklayarak en büyük zararı CHP’ye verdiler. Kılıçdaroğlu hesap uzmanıyım diyor ama daha kendi menfaatini hesap edemiyor” ifadelerini kullandı.

Kaybeden CHP Seçmeni

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili konuşan Ak PArti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, “CHP’ye oy veren seçmenini kullanmaktan, kandırmaktan başka bir yol bilmeyen Kılıçdaroğlu, daha önceki seçimlerde olduğu gibi 1 oy getirisi olmayanlara 40’a yakın vekil verdi. Peki burada kaybeden kim? CHP seçmeni. Ben CHP’li seçmenin bu şekilde kandırılmasına, akıl oyunları ile aldatılmasına onların adına üzüldüm. Mesela Balıkesir’e bakın. CHP’nin 3’üncü sıra adayı ithal bir isim ve Deva’dan. Soruyorum şimdi? Bu adayın Balıkesir’e bir faydası olacak mı? Hayır. CHP’ye bir faydası olacak mı? Hayır. Daha önce Balıkesir’e 3 vekil ile temsil edilen CHP’nin şimdi milletvekili sayı kaç 2. Peki 14 Mayıs’ta bu seçimin kaybedeni kim oluyor tabii ki CHP seçmeni. CHP seçmeninin aklıyla oynayan, seçmenine değer vermeyen, bol keseden yüzde 1 dahi olmayan partilere vekillik dağıtan, CHP oylarını pazara çıkaran Kılıçdaroğlu, aday olayım diye herkese her istediğini veriyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, “Eğer Cumhur İttifakı anayasa değişikliği konusunda ‘Gelin beraber çalışalım.’ derse ona da hazırız” açıklaması CHP’nin düştüğü durumu açık olarak ortaya koymaktadır. Milletvekili verdikleri Cumhur İttifakına yanaşmak için yol yapmaya başladı bile. 14 Mayıs’ta olduğu gibi 28 Mayıs’ta da tüm seçmenlere bizim saygımız var. Herkes istediği şekilde oyunu, istediği partiye verebilir. Bu demokrasinin bir gereği, seçmen iradesinin bir neticesidir. 14 Mayıs seçimlerinin sonucunu sorgulaması gereken CHP seçmeni, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapacağına, nasıl bir yol izleyeceğine karar vermeli. Kararını ona göre vermeli diye düşünüyorum.

Teröriste Cesaret 6+1 Masadan

Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye terörü ve teröristleri Güneydoğu’da, Kuzey Irak’ta, Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonlarla bitirme noktasına getirdi. Bu durumla ilgili olarak “2016’dan beri Türk Ordusu hep sahada” diyerek demeç veren terör elebaşısı Müslim, Cumhurbaşkanı Seçim’inin ikinci turuna gönderme yaparak “Şimdi bir fırsat gelmiştir. Bu fırsat bu sandıkta ilk defa böyle bir şey geliyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Bunu sandıkta yenebilirsek bütün bunların intikamını almış oluruz bu kişiden.” ifadesini kullanma cesaretini gösterebiliyor. Sebebi ne? Kılıçdaroğlu ve 7’li Masa ortaklarının Türkiye’nin güvenliğine yönelik yaptıkları olumsuz ifadeler ve terör örgütlerine verdikleri güvence. Bunun için de 28 Mayıs seçimleri, PKK/PYD terör örgütünün ve “Askerlerimizi Suriye’den çekeceğiz.” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun umutlarının tükendiği gün olacak. Türkiye’de güven ve istikrarın devamı için Cumhurbaşkanımıza desteğimizi vereceğiz.

İlk turda ağır bir mağlubiyet yaşan Kılıçdaroğlu cephesi ise şimdiki seçim çalışmalarında ilk sırada milliyetçi oyları hedef olarak alıyor. Dolayısıyla karşımızda samimiyetsiz bir model var. Yani dereyi geçene kadar ayıya dayı demek isteyen bir model var. Bu milletimizin kabul ettiği bir davranış değildir. Dereyi geçene kadar bu milletin hafızasıyla, bu milletin değerleriyle, kişiliği ve şahsiyetiyle oynamaya çalışmak, dün söyledikleri, Kandil’e Pensilvanya’ya tavır koyamayan ve tam zıttı onlarla iç içe olduğunu her fırsatta ifade eden, HDP/PKK’lılara özerlik ve terör devleti sözü veren, samimiyetsiz bir siyaset anlayışı karşısında milletimiz tavrını 14 Mayıs’ta koymuştur zaten. 14 Mayıs seçimlerinin arifesine art arda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için destek mesajları yağdıran Kandil, ikinci tur öncesi de desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Milletimiz bunlara 28 Mayıs’ta da gereken cevabını yine net bir şekilde verecektir.

Eli kanlı bebek katili Öcalan’ı ve 51 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Selo’yu serbest bırakacağız diyen, teröristlere kucak açan ve özerklik vadeden Kılıçdaroğlu gibi, İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel’de milliyetçi oylarını alabilmek için 180 derece dönüş yapıp, “Öcalan PKK terör örgütünün kurucusudur. Terör örgütleriyle aynı masaya oturmayız. Oturan şerefsizdir” gibi ifadelerle milletimizin aklıyla oymaya devam ediyorlar. Bu dönüşün bir izahı yok. Bunlar mı bu ülkeyi yönetecek?

Karedeniz Gazını, dünyada bir örneği daha olmayacak zaman dilimi içerisinde bitirip, Cumhurbaşkanımızın yaktığı ilk ateşle milletimizin kullanımına sunduk. Ama 7’li Masa ortakları ne dedi? “Rus gazını, bulduk diye satıyorlar” dediler. Ama biz çıkardığımız ve işlediğimiz gazımızı, bir yıl milletimize ücretsiz sunmaya başladık bile.

Kılıçdaroğlu’nun el ele kol kola olduğu o teröristler sebebiyle Şırnak, Cudi ve Gabar ‘da yıllarca petrol çıkarılamamıştı. İHA’larımız, SİHA’larımızla terörden arındırdığımız Gabar ‘da şimdi dünyanın en kaliteli petrolünü çıkardık. Peki bu durum karşısında Malum şahıslar yine ne dediler? “Her seçim dönemi petrol buluyorlar” ifadesini kullandılar. Bunlar kimin ifadesiydi. O bölgede Türk Devletini terör belasıyla uğraşmak zorunda bırakan ABD ve Avrupa Ülkeleri. Ama artık ‘’Sözde, Karar da Gelecekte Milletindir.’’

Savunma Sanayimizi dünyanın sayılı sanayileri arasına getirip Altay tankımızı, Kızılelma ve KAAN savaş uçağımızı, ATAK Helikopterlerimizi, SİHA ve İHA’larımızı, Roket ve füzelerimizi, Ağır Askeri Araçlarımızı, Hava Savunma Sistemlerimizi v.s. daha birçok yerli ve milli savunma üretimlerimizi dünya taktir ederken, gelişmemizi büyük bir dikkatle izlerken, bunlar ne diyor? Seçimi kazandığımızda hepsini durduracağız. Biz de diyoruz ki, sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin yükselişini durduramayacaksınız.

Dünya’nın belki de ilk kısa mesafe kalkış yapılabilen; SİHA, Helikopter ve Savaş Uçağı pisti olan TCG Anadolu Savaş Gemimizi denize indirdik ve görev yapmaya başladı. Peki onlar ne diyor bu duruma? Seçimi kazandığımızda limana çekeceğiz, savaş gemisine ne gerek var.
O, 7’li masanın ortaklarından biri, CHP’den sıfır oyla 10 vekil alan Saadet Partisi lideri ise “köprüler, yollar, havaalanları yapıyorlar, bunlar israf, biz geldiğimizde bunları yıkacağız” deme gafletinde bulunabiliyor.

Göçmen sorununu, Suriyelileri geri göndereceğiz diye köpürterek oy toplamaya çalışıyorlar. Bu konuda da bir çözümleri yok, sadece konuşuyorlar. Niçin? Milliyetçi oyları kapmak için.
Biz ne yapıyoruz peki? Suriye ile ortak bir çözüm bulmak için girişimlerimizi devam ettiriyoruz. Evlerinden olan, ölümden kaçan Suriyeli göçmenlere güvenli bölge oluşturarak evlerini yapıyoruz. Geri döndüklerinde güvenle bölgelerinde yaşasınlar diye. Bu bir insanlık görevidir. Bir Müslüman komşusu açken, zordayken, ölümle burun burunayken bunu görmezden gelemez.

Türk Milleti asırlardır mazluma, düşküne yardım eden bir millettir. Biz de gücümüzle, sözümüzle Suriye’de güvenli bölgeleri oluşturup, bu kardeşlerimizi ülkelerine göndereceğiz, ancak 7’li Masanın, Kılıçdaroğlu’nun aklı bunları yapmaya yetmez. Onlar sadece emir verenlerin, terörü destekleyenlerin gönderdiklerini, söylediklerini, kaleme alarak ellerine verdikleri konuşma metinlerini kürsüden seslendirerek Türk Milletini kandırmaya, aldatmaya çalışırlar. İki lafı bir araya getiremeyenler ancak kulaklarına sufle edilenleri konuşabilirler.
Onun için de Milletimizin kendisini yok sayanlara 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza vereceği destekle sandıkta kendilerini güçlü şekilde hissettireceğine inanıyorum. Milletimizden Cumhurbaşkanımız için çok güçlü ve büyük destek bekliyoruz.

Şu anda 14 Mayıs Seçimlerini sandık sandık değerlendiriyoruz. Toplumun huzuruna Cumhur ittifakı olarak çıktık. Seçimden de birinci çıktık. Bu milletimizin bize olan büyük güvenini ve teveccühünü gösteriyor. Seçim zamanlarında en sevmediğimiz kelime rehavettir. Vatandaşımızın da sahiplenme duygusunun daha güçlü bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Muhalefet 14 Mayıs’ta, o gece de zafer ilan etmişlerdi. İki belediye başkanı çıkıp demokratik teamüle ahlaka uygun olmayan şekilde kendilerini Cumhurbaşkanı adına konuşan kişiler ilan etmişlerdi.

Milletle ve CHP’li seçmenle dalga geçer gibi bugün CHP’li Dursun Çiçek tv ekranlarında çıkıp “Biz seçmenimizi kandırdıysak size ne?” diyebiliyor. ABD’nin, AB’nin, PKK/PYD’nin, FETÖ’nün ağzıyla seçim kampanyası yürüten, teröristlere özerklikten tutunda terör devleti kuracağım, teröristleri hapisten çıkaracağım diyen Kılıçdaroğlu şimdi de sahte ‘’Milliyetçilik’’ üretmeye başladı. Niye? Ona öyle söylemişler. Böyle konuşacaksın demişler. Kişinin aslı neyse zikri de o dur. Değişmez. Türk Milleti bunların sahte milliyetçiliğine inanmaz, kanmaz.

Seçimin ikinci turunda rekor bir oyla milletimizin görevi tekrar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tevdi edeceğine inanıyoruz. Bizim kimseyle pazarlığımız yok.
Muhalefet gibi talimatı Kandil’den almıyoruz. Biz karanlık odalarda terör örgütünün uzantılarıyla pazarlığa girmiyoruz. Biz milletimizden talimat alıyoruz. Biz birileri gibi sözümüzü havaya söylemiyoruz. Ne diyorsak onu yapıyoruz. Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek. 28 Mayıs’ta Kazanan Türkiye Olacak, Kazanan Milletimiz Olacak. Fatma Uysal

Kaynak : Şeyma Kızıler

YORUM YAP