Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :

NİHAİ SONA DOĞRU

NİHAİ SONA DOĞRU

Balıkesirspor’umuz için bu zamana kadar köşem de yazdıklarıma baktım, çok şeyler yazmışım, sosyal medya hesaplarımda paylaştığım yazılarımın altına yapılan yorumlara baktım çok şeyler yazılmış Balıkesirspor sevdalıları tarafından.

Küsen taraftardan kalan bir avuç seyirci, itici gücünü kaybetmiş taraftar grubu, büyük bir ümitle, şevkle başlayıp, sonradan üç, beş kişinin gayretiyle devam ettirilmeye çalışılan yönetimler, daha ne olduğunun farkına varamayan futbolcular, halkın önünde söz verir gibi gözüken sonra da ortadan kaybolan, esamesi okunmayan, aman ihale üstümüze kalmasın diyen şehrin dinamikleri, yöneticileri vesaire vesaire sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.

Karşımızda peş peşe seri şekilde iki sezonda soluksuz alt kümeye düşen Balıkesirspor var.

Futbol Federasyonu tarafından ligler her ne kadar tescil edilmese de bu sezon başında alınan kararlara rağmen sonradan yapılan uygulamalar, hatalı yönetim kararları, deprem felaketi, seçim atmosferi, siyasetin tam ortasında kalan kulübümüz, kulüpler, liyakatsız, beceriksiz şahıslar, derdi imanı para olan insanlar, futbolcular, futbol dünyasına yakışmayan simsar insanlar, kurum yöneticileri sorumludur bu yaşananlardan.

Son bir aydır ortalıkta dönüp dolaşıp, söylenen bu sezon liglerden düşme olmayacak muhabbeti var, ola ki böyle bir karar alındı ve uygulandı diyelim, ortada ki hataları, yanlışları silip, borçları yok edip kaldırıyor mu? Kurtarıyor mu?

En tepeden, en alt kademeye kadar olan yönetimleri, kurtarmadığı apaçık ortada.

Olmayan paraya rağmen yapılan bol keseden harcamalar, bine bin katılan borçlar, futbol sevdalısı insanlardan alınan yerin dibine sokulan futbol aşkımız ve daha nice yaşanmışlıklar, gerçekten yazık, cidden yazık.

Aynı düşünce de insanlar olduğu sürece bu yaşanmışlıkları tekrar eder dururuz.

Hadi canım sen de demeyin!  

Federasyon, bu yıl için Ulusal Lisans alan kulüpleri açıkladı ve Balıkesirspor’umuz yine ikmale kaldı. Uyulması gereken kriterleri yerine getiremediğimiz için geçmişte aldığımız 3 puan silme cezası yine karşımızda dip diri duruyor. Yasal zorunluluk gereği şirketleşme için kongre yapılacağı açıklandı ama ne şekilde, kimin, kimlerin ne yapacağı bilinmiyor.

Müflis ve başarısız olmuş bir kulüp yönetimi başta herkesten özür dilemelidir.

Yaşananları, yaşadıklarınız hakkında gerçekleri saklamaya çalışarak sorumluluktan kaçamazsınız. Daha önce de dile getirdim kamuoyunu havada askıda kalan ‘Karanlıktan Aydınlığa’ söyleminiz doğrultusunda kongre üyelerini, Balıkesirspor sevdalılarını bilgilendirmek, aydınlatmak zorundasınız.

Balıkesirspor Kulübü’nü yaşatmak, sürdürmek isteyenler ile kapısına kilit vurarak maziye gömmek isteyenler açıkça yüzleşmelidir. Kanunen uyulmak zorunda kalınan yeni süreçte ceket düğmeleri alttan yukarıya doğru iyi iliklenmeli, geçmişte ki defalarca yapılan aynı hatalar tekrarlanmamalı, herkes eteğinde ki taşları ortaya dökmeli, hesaplar görülmelidir.

Yapılır mı?  Bu zorunluluk herkes için bir fırsattır, yapılmalıdır.

Daha öncelerde olduğu gibi ‘yapılıyor muş’ gibi davranılırsa nihai sona doğru devam eden yolculuk son sürat devam edecek, bir kesimin düşünüp, inceden inceye uyguladığı yöntemde zamanla başarıya ulaşacaktır.

Kaynak : Haberci Gazetesi

YORUM YAP