Yayınlanma Tarihi :

Doğa yaşam demek

Doğa yaşam demek

Ben doğayı çok severim. Doğayla iç içe olunca bütün sorunlarımı unuturum. Doğaya çıkınca çok mutlu olurum. Doğayı korur ve birçok yerde ağaçlandırma yaparım. Doğa bazen beni inanılmaz sürprizlerle karşılar. Doğanın dengesi olağanüstüdür. Doğadaki besin zinciri de bir o kadar dikkat çekicidir.

Herkesin bildiği gibi doğada; çiçekler, ağaçlar ve çeşitli bitkiler bulunur. Bunların yanı sıra doğada böcekler ve hayvanlar da yaşar. Doğa insanı daha dinç ve daha sağlıklı yapar. Bizler doğaya nasıl davranırsak onlar da bize aynı şekilde karşılık verir. Örneğin bir elmaya kötü sözler, diğer elmaya ise iyi sözler söylerseniz; kötü sözler söylediğiniz elma çürür ve iyi sözler söylediğiniz elma ise daha güzel olgunlaşır.

Doğada sayılamayacak kadar çok canlı yaşar. Örneğin bir çay kaşığı toprakta, en fazla bu dünyadaki insan sayısı kadar çok canlı vardır. Doğayı sevmeli ve zarar vermemeliyiz. Unutmayın doğaya zarar verirseniz hem kendinize hem de doğadaki tüm canlılara zarar vermiş olursunuz. Doğayı görmemezlikten gelmemeliyiz. Doğayı korumak tüm vatandaşların görevidir.

Unutmayın doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz. Doğayı sevelim, koruyalım. Doğa yok olursa bütün canlılar yok olur. Doğaya beton evler yapmak yerine doğal yaşam alanları yaparsak, doğadaki ağaçları kesmenin aksine birçok yerde ağaçlandırma yaparsak ve doğayı sevip korursak bu dünya çok güzel bir yer haline gelir.

Doğanın canlılara çok faydası vardır. Sağlığımız için sık sık doğaya çıkmalı ve güneşlenmeliyiz. Hava, su, toprak ve güneş bizim yaşamamız için gereken temel kavramlardır. Biz doğayı seversek doğa da bizleri sever. Örneğin kurumak üzere olan bir ağaca su verip güzel sözler söylersen o ağaç da buna karşılık sana güzel meyveler verir. Fakat ağacı görmezden gelip ağaca su vermezsen o ağaç kuruyup gider. İşte doğanın dengesi de böyledir. Akıl almaz güzelliklerle doludur. Doğa demek yaşam demektir. Yani eğer doğa yok olursa bizler de yok oluruz. Doğayla ilgilenmeli, gereken vatandaşlık görevimizi yapmalıyız. Doğayı korumalı ve sevmeliyiz. Unutmayın doğa bekçi ile değil sevgi ile korunur.

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP