DOLAR28,9208% 0.08
EURO31,4850% -0.1
STERLIN36,7790% 0.63
FRANG33,2729% 0.81
ALTIN1.924,11% 1,83
BITCOIN1.119.5891.319

Timsah avı havası

Yayınlanma Tarihi :

Aydeniz Et Balıkesirspor, Pazar akşamı oynanacak TFF 1. Lig 22. Hafta’nın kapanış karşılaşmasında Bursaspor’u konuk edecek. Yeni transferleri ve yeni hocasıyla topladığı 4 puanla moral bulan Balkes, bugüne kadar 4 kez yenmeyi başarsa da son yıllarda şansının tutmadığı rakibi karşısında kazanarak, küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını açmak istiyor.

TFF 1. Lig 21. Hafta mücadelesinde Menemenspor deplasmanında 27’nci dakikada Tayfun Aydoğan’ın penaltı golüyle 1-0 geriye düşmesine rağmen, maçın ikinci devresinde oyunun kontrolünü eline alan Aydeniz Et Balıkesirspor, 60’ncı dakikada Arb Manaj’ın kafa golüyle skoru eşitledi. Balkes’in son bölümdeki çabası galibiyet golünü getirmese de Menemen’de kırmızı-beyazlı ekibin hanesine yazılan 1 puan, ligde tutunma anlamında umutları artırdı.

Böylece, ligin geride kalan bölümünde 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 yenilgi alan Aydeniz Et Balıkesirspor, Bursaspor karşısına 20 puanla 13’ncü sırada çıkacak.

Sezonun ilk bölümünü ekonomik sorunların getirdiği sıkıntılar ile tamamlayan Aydeniz Et Balıkesirspor, Kış Transfer Dönemi’nde yapılan 16 transferin ardından takımın başına da Yusuf Şimşek’in gelmesiyle yakalanan hava, Balkes’in sahadaki mücadele gücüne doğrudan etki etti.

Yusuf Şimşek’in göreve gelemsiyle birlikte ilk olarak Akhisarspor karşısına çıkan kırmızı-beyazlılar, Taşkın Çalış’ın 3 frikik golüyle, maçı 3-0 kazandı. Hemen ardından Menemenspor deplasmanında alınan 1 puan, küme düşme mücadelesinde doğrudan rakip olan iki takıma karşı puan ve olası ikili averaj avantajını da beraberinde getirdi.

Transfer engelini bir türlü ortadan kaldıramayan Bursaspor ise geçtiğimiz hafta sahasında oynadığı Tuzlaspor karşılaşmasından golsüz beraberlikle ayrıldı. Böylece sezonun dördüncü beraberliğini alan yeşil-beyazlılar, diğer maçlarda aldıkları 9 galibiyet ve 8 yenilgiyle toplanan 31 puanla dokuzuncu sırada bulunuyor.

BALKES’TE İKİ EKSİK

Aydeniz Et Balıkesirspor’un Menemenspor ile oynadığı karşılaşmada gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Batuhan İşçiler ve Berat Aydoğdu, Pazar akşamı oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek. Tedavisi büyük ölçüde tamamlanan Antonio Mrsic’in durumu ise maç saatinde belli olacak.

Cezalı oyuncusu bulunmayan Bursaspor’da ise tedavileri devam eden Burak Altıparmak ve Burak Kapacak ile ilgili son kararı, teknik patron Mustafa Er verecek.

İKİLİ REKABET

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 17 maçın 12’sini Bursaspor kazanırken, 4 maçta gülen taraf, Aydeniz Et Balıkesirspor oldu. Balıkesir’de oynanan 6 maçın 4’ünü Balkes, 2’sini ise Bursaspor kazandı. Kırmızı-beyazlılar, Bursaspor ile oynadıkları resmi maçlardaki son galibiyetini ise 19 Ekim 1975’te aldı.

PAZAR AKŞAMI, SAAT 19:00’DA

Balıkesir Atatürk Stadyumu’nda Aydeniz Et Balıkesirspor ile Bursaspor arasında Pazar akşamı oynanacak TFF 1. Lig 22. Hafta karşılaşmasında ilk düdük, saat 19:00’da çalacak. Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Burak Pakkan’ın yöneteceği müsabaka, beIN SPORTS MAX 1 ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAP