CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Şahin: Hastane inşaatı imkansız hale geldi

0
269

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, 5 yıldır yatırım programında olan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan Balıkesir Devlet Hastanesinin 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programındaki maliyetini paylaştı. Şahin, “Beş yıldır bir çivi dahi çakılmayan Balıkesir Devlet Hastanesi’nin maliyeti sadece bir senede tam üç kat arttı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Balıkesir Devlet Hastanesi için geçen yıl 531 milyon lira olarak ayrılan proje tutarının, bu yıl tam 1 milyar 813 milyon liraya kadar yükseldiğini söyledi.

Şahin, “AKP iktidarı bu hastaneyi yapmadıkça maliyet her yıl katlanarak arttı. Artış miktarı yüzde yüzde 340’lara kadar dayandı. Balıkesirlilerin şiddetle ihtiyaç duyduğu bu hastanenin yapımı geciktikçe maliyet her geçen gün artacak, hastanenin inşaatı ve hizmete girmesi zorlaşacaktır” dedi.

“YÜZDE BİR DAHİ BÜTÇE AYRILMADI”

Geçtiğimiz yıl 531 milyon lira olarak belirlenen proje bedelinin yalnızca yüzde 1,5 oranında miktarının 2022 yılında kullanılması için ayrıldığını belirten Şahin, “2023 yılında Balıkesir Devlet Hastanesinin bir milyar 813 milyon lira olarak belirlenen proje tutarının sadece yüzde 0,24 oranında bir bölümü bu yıl kullanmak üzere ayrılmıştır. Yıllardır Balıkesirli hemşerilerimizin bu hizmeti beklediğini ifade ediyoruz ancak şimdiye kadar somut bir çözüm göremedik. TBMM’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hastanenin durumunu sorduğumuzda yapım ihalesinin 30 Ocak 2023’te yapılacağını öğrenmiştik. Süreci takip ederek bu hastanenin hemşehrilerimizin hizmetine sunulması için gerekli çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi. Çiğdem AKBAY

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here