İYİ Parti’de Yörük dönemi

0
138

İYİ Parti’nin dün yapılan il kongresinde başkanlık için Hasan Fehmi Yörük ile Sezai Duman yarıştı. 325 oy alan Yörük, yeni il başkanı olurken Duman 282 oyda kaldı.

İYİ Parti’nin 3’ncü olağan il kongresi Avlu Balıkesir Kongre Salonunda yapıldı. Kongrede başkanlık için Hasan Fehmi Yörük ile Sezai Duman yarıştı. 325 oy alan Yörük, yeni il başkanı olurken Duman 282 oyda kaldı.

Divan Başkanlığını İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün yaptığı kongrede konuşan başkan adayı Hasan Fehmi Yörük, “İl Başkanlığı siyasette tecrübe kazanma yeri değil, aksine siyasette tecrübelerin aktarılacağı bir makam. Bizler bu ülkeyi İYİ yapacağız. Ben bu yolcuğa bir dilek tutarak başladım. Çocuklarımızın neşe ile çocukluklarını, gençlerimizin doya doya gençliklerini, hepimizin keyifle gülümseyerek yaşayabildiği aklın, bilimin, kültürün, hukukun hakim olduğu tüm yurttaşlarımızın hayata gülümseyerek baktığı bir Türkiye diledim. Böyle bir Türkiye mümkün Genel Başkanımız Meral Akşener gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Peki bizler Balıkesir’de bu çalışmaya ayak uydurabiliyor muyuz? Son 2,5 yılda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar basın açıklamamızı yaparak muhalefet yapılabilir mi? Bugün bizim görevimiz liyakatsiz kadroların yaptıklarını haykıra haykıra tüm halkımıza duyurmaktır. Ekibimi görüyorsunuz herkes burada liyakatli, donanımlı siyaseten tecrübeli.

Bizler bu yola ayakkabı eskitmek için çıktık. Size söz veriyorum güzel ülkemi bu iktidardan kurtaracak ve genel başkanımız Meral Akşener’i Başbakan yapana kadar durmaksızın çalışacağız. Yapılan tüm usulsüzlükleri, belediyelerde yapılan tüm yolsuzlukları AHP meydanında millete haykıra haykıra duyuracağız. Muhalefet görevimizi korkmadan çekinmeden yerine getireceğiz. Bu yol kutlu bir yol birlik ve bu yol beraberlikten geçmektedir. Allah’ın izni delegelerin takdiriyle il başkanı seçildikten sonra 20 ilçe başkanımla beraber genel başkanım Meral Akşener’in huzurunda Balıkesir emrinde diyeceğim. Önce Balıkesir sonra Türkiye’de İYİ Parti’yi birinci parti yapacağız. Ben ve ekibim İYİ Parti’yi Balıkesir’de birinci parti yapacağız, belediyeleri alacak ve 5 değil 9 milletvekiline çıkarabilecek çalışma yapacağız” dedi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural da; konuşmasında hükümeti eleştirerek İYİ’lerin iktidara yürüdüğünü söyledi. Ural, kendi çalışma döneminde kırdığı kişi olduysa özür dileyerek helallik isteyerek, “Bu ülkenin bu salondaki iyi, güzel ve cesur insanlara çok acil ihtiyacı var. Çünkü hükümet için mevzu hep rant mevzu hep çıkar, mevzu hep menfaat. Biz halkın huzuru, refahı ve hizmet için göreve talibiz. Çok az vakitleri kaldı sandıklar gelecek ve onlar gidecek.  İl Başkanlığı süresince bu salonda destek aldığımız dostlarımız, arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, kadı ve gençlik kollarımız, komisyon ve adını saymayı unuttuğun birçok kişi inanılmaz bir özveri ile çalıştılar. Ben bu salondaki herkese ayları ayrı teşekkür ediyorum. Eğer kalbini kırdığım üzdüğüm bir arkadaşım varsa burada tüm salonda özür diyor ve helallik istiyorum. İnşallah çok daha iyi günlerde, güneşli günlerde iktidarda olacağız” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM:

Hasan Fehmi Yörük başkanlığındaki yönetim, disiplin ve üst kurul asil üyeleri şu şekilde oluştu: Ahmet Girgin, Ali Haydar Memiş, Alper Uludağ, Alperen Polat Gezgin, Ayşe Dağerik, Ayşe Minel Çelik, Bekir Çelebioğlu, Birol Bey, Cengiz Kaplan, Davut Uzuner, Emine Nur Çöller, Engir Acar, Faruk Demiraslan, Ferit Girgin, Feyzullah Karadoğan, Firdevs Burçak Girgin, Gülay Dinçkol , Gülser Durmuş, Hikmet Uçkun, Halil İbrahim Uğun, Halit Güngör, Hanife Kurt, Hasan Baydur, İlhami Tülek, İrfan Kaya, Mehmet Acar, Mehmet Ali Sevcan, Melis Çelebioğlu, Mustafa Buğra Özbal, Mustafa Gözen, Nagihan Derel, Nurcan Kaya, Onur Bangür, Özgür Çelebioğlu, Saffet Şahiner, Seferhan Bulut, Sevda Çakır, Serpil Çiftçi, Selim Filiz, Serkan Mehmet Ertan, Şadi Deniz, Şerife Tiryaki, Talip Demirkan, Tolga Zeybek, Turan Geleş, Tülay Oral, Ufuk Özkazanlı, Uğur Gezgin, Ümit Demirkıran, Vehbi Akkılınç, Yılmaz Akaya.

DİSİPLİN KURULU: Servet Yatar, Ersagun Şahingiray, Mehmet Çur, Hüseyin İnceefe, İsmail Çakır, Şura Şen, Hasan Ertürk, Derya Yörük, Hamit Gümüş.

ÜST KURUL DELEGELERİ: Ali İlk, Arif Demir, Aysun Aykan, Erdoğan Kahya, Fedai Çoşkun, Gülten Sütçüoğlu, Hakan Göre, Hasan Fehmi Yörük, Hüseyin Uysal, İsmail Zeybek, Leman Baydur, Macit Yalazı, Mehmet Güzel, Metin Özpınar, Metin Tiryaki, Nedim Tuna, Nuh Nabi Çiftçi, Nurettin Güney, Nuri Çoban, Oğuzhan Cıvgaz, Özcan Biçer, Rabia Uğun, Kevser Haşlak, Ramazan Deveci, Sedef Akkılınç, Sevgi Temel, Sezer Şen, Simya Özkazanlı, Şener Şen, Turhan Çömez, Vedat Bayraktar.

Mahmut ACARÖZ

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here