Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçük Esnafın Yaşadığı Ekonomik Sorunlar

Balıkesir’in Karizma Kapalı Pazar Alanı’nda Hanımeli Pazarı’nda 14 yıldır el

Balıkesir’in Karizma Kapalı Pazar Alanı’nda Hanımeli Pazarı’nda 14 yıldır el yapımı ürünleriyle satış yapan Hanım Sezer, gözleme, yaprak sarması ve tatlı çeşitleriyle müşterilerini bekliyor.

Hanım Sezer’in tezgahında, peynirli, kaşarlı, patatesli, ıspanaklı, patlıcanlı, kıymalı gözleme ve çeşitli böreklerin yanı sıra içli köfte ve kek çeşitleri de bulunuyor. Her biri geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu el emeği ürünler, müşteriler tarafından büyük ilgi görüyor.

“Para kazansak da kazanmasak da bu masrafları ödemek zorundayız”

Hanım Sezer, işinden memnun olduğunu ancak yaşına bağlı olarak yorulduğunu belirtiyor. Ayrıca, ekonominin kötü olduğunu ve çalışmadan geçinmenin zor olduğunu dile getiriyor. Karizma Kapalı Pazar Alanı’na gelirken 300 TL araba masraflarına, 50 TL de tezgah yerine para verdiğini ifade eden Sezer, “Para kazansak da kazanmasak da bu masrafları ödemek zorundayız.” diyor.

Ekonomik zorluklar

Hanım Sezer’in bu sözleri, küçük esnafın karşılaştığı ekonomik zorlukları ve bu zorluklar karşısında gösterdikleri azmi gözler önüne seriyor. Geleneksel el yapımı ürünlerini sürdürmeye çalışan Hanım Sezer, hem müşterilerine lezzetli ürünler sunmayı hem de ailesini geçindirmeyi hedefliyor.