
Dün hekimler ve sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Enflasyonun yüzde 80’leri aştığı güzel ülkemde, kimse halinden memnun değil.
Konu bu değil…
Balıkesir Tabip Odası, SES, Genel Sağlık-İş, Tabip-Sen, Hekim-Sen, Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Hekim Birliği Sendikası, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası tarafından İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması yapılmak istenildi.
Gazeteci arkadaşım Ümit Ulus’un Sağlık Müdürlüğü önünden attığı fotoğrafları görünce gülmek ile ağlamak arasında krize girdim.

Üstelik iş bırakanlarla demokratik haklarını kullanmak isteyip, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde ‘Basın Açıklaması’ yapmak isteyenlerin tamamı da Sağlık Bakanlığı çalışanı.
Ama bağlı oldukları kurumun bahçesine alınmıyorlar.
Her gün boş olan bahçeye dün her ne hikmet ise onlarca araç girmiş.
Herhalde sırf açıklama yapacak sağlık çalışanları giremesin diye.
Hekimler ve sağlık çalışanları da haklarını aramak amacıyla basın açıklamasını, kurumun bahçesinin 1-1.5 metre ilerisinde yol kenarında yapmışlar.
Sene olmuş 2022, millet Mars’a seyahate gidiyor, bizim uğraştığımız işlere bak.
Kurum aynı kurum, çalışanlar aynı çalışan, basın açıklaması için bahçeye alınmıyor.
Alsan ne olur, almasan ne olur?
Mesele; hoş görü.
Allah hepimize
Hoş görü ve empati nasip eylesin.
Vesselam…

