BIST 100
11.027,04 -0,09%
DOLAR
42,4562 0,03%
EURO
49,6686 0,22%
GRAM ALTIN
5.733,81 -0,12%
FAİZ
38,18 0,18%
GÜMÜŞ GRAM
78,41 -1,80%
BITCOIN
93.389,00 -0,36%
GBP/TRY
56,6683 -0,05%
EUR/USD
1,1672 0,01%
BRENT
62,77 0,16%
ÇEYREK ALTIN
9.374,78 -0,12%
Balıkesir Sisli
Balıkesir hava durumu
6 °
  • ANASAYFA
  • ÇEVRE
  • Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Erdek’te müsilajı inceledi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Erdek’te müsilajı inceledi

Vali Hasan Şıldak, Erdek’te Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG-94 Gemisiyle Marmara Denizi’nde görülen ve deniz salyası olarak da bilinen müsilajla ilgili gelişmeleri yerinde inceledi.

Vali Hasan Şıldak, müsilajla ilgili bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Vali Şıldak, Erdek’te Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, İl Tarım Müdürü Erkan Alkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Erdinç Veske'den konuyla ilgili bilgi aldı.

Erdek’te esnaf ziyaretinde de bulunan Vali Şıldak’a Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Yarbay Umut Yavaş eşlik etti. Şıldak, vatandaşlarla sohbet etti, tedbirlere uymaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

“ERDEK KUZEYİN İNCİSİ”

Erdek’te gazetecilere açıklama yapan Vali Şıldak, “Yaz sezonuyla birlikte nüfus artışı yaşanan ilçelerde güvenliğe daha da önem vereceğiz. Bugün; tabiatıyla, coğrafyasıyla, tarımsal potansiyeliyle ve turizm merkezi oluşuyla kuzey bölgemizin incisi Erdek İlçemizi ziyaret ettik. Burada Güney Marmara İlçeleri olarak adlandırdığımız Bandırma, Gönen, Manyas, Marmara ve Susurluk İlçelerimizin Kaymakamları, İlçe Emniyet Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları ve Sahil Güvenlik Komutanları ile birlikte bir Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirdik. İlimizin bu bölgesindeki güvenlik, asayiş ve trafik durumu olmak üzere son iki yılın değerlendirmesini yaptık.

Aynı zamanda yaz sezonu başlamak üzere. Yaz sezonu demek Erdek bölgemizde turizm demek. Turizm beraberinde bir yoğunluk getiriyor. Bu yoğunluğun getireceği gelişmeleri sağlıklı şekilde yönetebilmek için alacağımız tedbirleri görüştük. Çok verimli ve doyurucu bir toplantı oldu. Şunu belirtmek isterim ki güvenlik, asayiş ve ilçelerimizin huzuru birinci öncelikli konudur. Her türlü suç unsuruna karşı asayiş, uyuşturucu gibi güvenliği tehdit eden her türlü oluşumdan trafik meselelerine kadar arkadaşlarımız çok geniş kapsamlı bir hazırlıkla bizi bilgilendirdiler ve bu bölgemizdeki ilçelerimizi koordine eden çok önemli kararlar aldık” diye konuştu.

Balıkesir’in bu bölgesinin gelişmeye açık olduğunu kaydeden Vali Hasan Şıldak, “Erdek, Bandırma ile birlikte bu bölgenin merkezidir. Buradaki her türlü gelişmeyi adım adım takip ediyoruz ve vatandaşımızın, tatilcilerimizin, insanlarımızın huzurunu bozmaya yönelik, yaşam koşullarını olumsuz etkileyecek her türlü gelişmeye karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bütün suç unsurlarının üzerine gideceğiz. Erdek ve Bandırma bölgemiz bir huzur adasıdır ve bu huzurun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“MÜSİLAJ OLAYINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Son günlerde Marmara Denizi’nde yaşanan deniz salyası sorununa da değinen Şıldak, “Aynı zamanda Marmara Denizi'nde müsilaj dediğimiz deniz salyası olarak adlandırılan ve aslında geçmiş yıllarda da görülmüş olan ama bu yıl Şubat ayından itibaren önceki yıllara nazaran daha yoğun hissettiğimiz müsilaj konusunda da Sahil Güvenlik Gemimizle denize açılmak suretiyle incelemelerde bulunduk. Denizin şu andaki durumu, alınacak tedbirler ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgi bilgi aldık. Bu sorun balıkçılıktan turizme, deniz bitkilerinin yaşamına kadar pek çok konuyu etkileyen bir meseledir.

Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımız bir toplantı düzenleyecek. Bu toplantıda ilgili kurum, kuruluşlar ve akademisyenler görüşlerini belirtecekler. Denize kıyısı olan diğer iller gibi müsilajla ilgili bütün gelişmeleri ilgili birimlerimizle yakından takip ediyoruz. Bir kısmı yüzeyde hala bulunmakla birlikte bir kısmının da dibe çöktüğünü görüyoruz. Şunu belirtmek isterim ki devletimizin bütün kurumları Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuda harekete geçmiştir. İlimizde de biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ve takip ediyoruz” diye konuştu.

“HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanlığının da bir gemi kiralamak suretiyle temizlik çalışmasına başladığını sözlerine ekleyen Vali Şıldak, şunları söyledi: “Bu kapsamda ileriki dönemde orta ve uzun vadede yapılması gereken en önemli çalışmanın şehirlerimizden, mahallelerimizden, atık üreten bütün tesislerimizden Marmara’ya dökülen suların temizliğinin sağlanmasıdır. Son yıllarda ülkemizde çevre duyarlılığı, çevre sorunlarına bakış, başta hükümetimiz olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar tarafından ortak bir düşüncedir. Burada yaşanan meselenin de bu yıla özgü olarak belirgin şekilde görülmesi deniz suyu sıcaklığının da ilave etkisi ile gün yüzüne çıkmıştır. Bu tür durumlardan en iyi şekilde faydalanarak çıkmak, bunu bir fırsata dönüştürmek için ilgili kurumlarımız, bakanlıklarımız adım atacaktır. Biz de Balıkesir Valiliği olarak bu adımları hassasiyetle takip ediyoruz. İlimiz sınırlarındaki çalışmaları buna göre planlayacağız.” Çiğdem AKBAY

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?