
TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolüyle 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. Balıkesir’de tamamlanarak eğitim ve öğretime kazandırılan TOBB Zağnospaşa Ortaokulu ve yeni yapılacak olan 7 okulla birlikte Balıkesir’de TOBB’un yaptığı okul sayısı 8’e ulaşacak.
Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış ve Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Ersin Erdoğmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolüyle Balıkesir’e yedi yeni okul kazandırılacağını açıkladı.
Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “81 ile 81 okul kampanyasında son noktaya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 26 ilk-orta okul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite, yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere 153 okul kazandırdı. İmzalanan protokol ile projenin devamında TOBB tarafından oda ve borsa bulunan 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. Böylece toplam okul sayısı 307’ye ulaşacak.
BALIKESİR’DE 7 İLÇEYE 7 YENİ OKUL YAPILACAK
Yeni yapılacak okulların 7’si Balıkesir’in oda ve borsa bulunan ilçelerine yapılacak. Bu okullar Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen ve Susurluk’ta yapılacak. Balıkesir’de tamamlanarak eğitim ve öğretime kazandırılan TOBB Zağnospaşa Ortaokulu ve yeni yapılacak olan yedi okulla birlikte Balıkesir’de TOBB’un yaptığı okul sayısı 8 olacak. Biri tamamlanmış 7’si yapım aşamasında olan 8 okulumuzun Balıkesir’de olması nedeniyle başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, projenin ülkemize, ilçelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.” Mahmut ACARÖZ