Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in görev süresi yılsonunda sona eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özdemir’in yerine 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren görev yapmak üzere 2013 yılından bu yana Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığını sürdüren Prof. Dr. İlter Kuş’u atadı.
Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. İlter Kuş, ilk açıklamasını yaptı. Rektör Prof. Dr. Kuş, “Öncelikle uzun yıllardır mensubu olduğum Balıkesir Üniversitesinin bir ferdi olarak şahsıma böylesine önemli bir görevi layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizin 2023 hedefleri ve vizyonu çerçevesinde Balıkesir Üniversitemizi de her alanda öncü ve örnek bir eğitim kurumu noktasına getirmek için bugünden itibaren vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başlayacağımızın bilinmesini isterim.
Güzide kurumumuz ve Balıkesir’in en önemli değerlerinden Balıkesir Üniversitesinde öğrencilerimizden, üst düzey yöneticilerimize her bir bireyin desteği ile hedeflerimize ulaşacağımıza eminim. Bu duygu ve düşüncelerle; bayrak, ezan ve vatan sevdamızla, en başta FETÖ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle olan mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğimizi ifade ediyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Mustafa ATİK
