BIST 100
11.073,27 0,94%
DOLAR
42,1954 0,20%
EURO
48,7663 0,23%
GRAM ALTIN
5.395,40 0,12%
FAİZ
39,89 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,19 0,25%
BITCOIN
101.121,00 0,04%
GBP/TRY
55,4319 0,07%
EUR/USD
1,1548 0,01%
BRENT
63,55 0,05%
ÇEYREK ALTIN
8.821,49 0,12%
Balıkesir Kapalı
Balıkesir hava durumu
15 °

‘Zeka Küpleri’ ödüllendirildi

Balıkesir’de ilkokul ve ortaokul düzeyinde bulunan öğrencilerle 7 farklı akıl ve zeka oyunu kategorisinde yapılan yarışmaların ardından Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl finallerinde dereceye giren 30 öğrenci ödüllendirildi.

Vali Hasan Şıldak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliği ve Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) çerçevesinde düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Balıkesir İl finallerinde dereceye giren öğrencileri ödüllendirildi.

Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen törende Vali Hasan Şıldak, şampiyon öğrencileri kutlayarak madalya ve başarı belgesi takdim etti. Törene Vali Hasan Şıldak’ın eşi Fatma Nur Şıldak, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, kamu kurumlarının ve sivil toplam kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Vali Hasan Şıldak, “Geleneksel oyunlarımızın da yer aldığı bu güzel etkinlik, çocuklarımızın zihinsel olarak düşünmelerine, strateji üretmelerine ve hayatı anlamalarına yardımcı oluyor. Bu tür etkinlikler çocukların sosyal gelişimlerinin bir parçası olması, yarışma ve rekabet duygusunu benimsenmeleri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

“DİYARBAKIR’DA BALIKESİR’İ TEMSİL EDECEKLER”

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, Diyarbakır'da gerçekleştirilecek yarışmalarda kendilerine başarılar diliyoruz. Onları yönlendiren, teşvik eden öğretmenleri, okul müdürleri ve ailelerini yürekten kutluyorum. Eğitim döneminin son haftalarına yaklaştığımızda, her okulumuzda bir etkinlik oluyor. Bunlar ayrı bir neşe, mutluluk ve heyecan katıyor, bir hareketlilik getiriyor.

Okullarımızın olmadığını düşünürsek, son iki yıla dönüp baktığımızda görüyoruz, okullar devreden çıkarsa aslında hiçbir etkinlik ve törenin keyfi olmuyor. Etkinlikler çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte anlam kazanıyor” dedi.

Vali Hasan Şıldak, il finallerinde birinci olarak Diyarbakır’da yapılacak yarışmalarda Balıkesir’i temsil edecek 5’i ilkokullardan ve 5’i ortaokullardan olan 10 öğrenciye ödül vererek başarılar diledi. Çiğdem AKBAY

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?