
Bandırma Ticaret Borsası, 2025 yılı ayçiçeği hasat sezonunun açılışını gerçekleştirdi. Sezonun ilk mahsulü, borsada işlem görerek üreticiler ve alıcılar için önemli bir gösterge oldu.
Gönen’den Gelen İlk Mahsul
Sezonun açılış ürünü, Gönen ilçesi Killik Mahallesi’nden üretici Osman Filiz tarafından borsaya getirildi. Ürün, hem sembolik hem de toplu satışlarla alıcı buldu.
Sembolik Satış Dikkat Çekti
50 kilogramlık ilk bölüm, sembolik olarak kilosu 155 TL’den Bandırma Çalık Gıda Tarım Hayvancılık Nakliyat Enerji İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. yetkilisi Mehmet Çalık tarafından alındı. Bu satış, sezonun başlangıcını simgeleyen anlamlı bir adım oldu.
Büyük Miktar Alımı Gerçekleşti
1 tonluk ayçiçeğin geri kalan kısmı ise 25.370 TL’den Ahmet Toygun Zahirecilik tarafından satın alındı. Borsa yetkilileri, bu yılki hasadın verimli geçmesini ve piyasada dengeli fiyat oluşmasını umut ettiklerini ifade etti.