
Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı Tangüder Tatar, vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini istedi. İşçilerin büyük bölümünün Temmuz ayı itibarıyla yüzde 27’lik vergi dilimine girdiğini belirten Tatar, “Bu nedenle bir işçinin ortalama 2 bin lira civarında kaybı var. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı” dedi.
Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı Tangüder Tatar, ücretlere ve maaşlara yapılan artışın hemen ardından birçok kalemdeki vergi ve harçlarda da yüksek oranda artış yapıldığını belirtti.
“ÇALIŞANLAR AĞIR VERGİ YÜKÜ ALTINDA”
Çalışanların doğrudan ve dolaylı vergilerle ağır bir yük altında olduğunu ifade eden Tatar, “Çalışanlar üzerinde uygulanan vergi sistemi adil ve doğru bir vergi sistemi değil. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı. Vergi dilimleri düşürülmeli, çalışanlar üzerindeki vergi sistemi yükü hafifletilmeli” diye konuştu.
Çalışanların enflasyonun etkilerini hissetmeye devam ettiğini, ürün ve hizmetlerdeki fiyatların vergi artışlarının da etkisiyle zamlandığını dile getiren Tatar, şunları söyledi: “Ücret artışlarının enflasyonu arkadan takip etmesiyle hiçbir mesele çözülemez. Çalışanların ücret ve gelirleri ne zaman enflasyonun üzerine geçerse o zaman geçim meselesi çözülür. Çalışanlar zamlı ücretini almadan zamlar yağmur gibi yağmaya devam ediyor.” Fatma Uysal

