
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Musa Bilal, başkanlar kurulu sonuç bildirgesiyle ilgili yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının maaşlarının açlık sınırından kurtarılıp yoksulluk sınırının üstüne çıkartılmasını istedi. Bilal, “Ek ödeme yerine tek ödeme verilsin o da maaşa zam olsun” dedi.
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Musa Bilal, Başkanlar Kurulu toplantısında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali ve özlük hakları ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve talepler, hizmet kolunda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda yaşanan yönetim ve işleyiş problemleri, çalışma hayatında kamu çalışanlarını ilgilendiren meseleler ve Türkiye gündemi ile ilgili konular ele alınarak değerlendirildiğini söyledi.
Bilal, “Sadece Türkiye değil Türk Milletinin vatanı olan her coğrafyada tarafımız ve tavrımız nettir. Bugün Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ’ı azadlığa kavuşturma mücadelesinin zaferle taçlanmasını diliyor ve kayıtsız, şartsız ve sınırsız olarak Azerbaycan Türklerine desteğimizi ilan ediyoruz. Ülkemizde 11 Mart’tan bugüne sağlık çalışanları kahramanca salgınla mücadele etmektedirler. Bu mücadelede en son açıklanan resmi rakamlara göre 52 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş ve 30 bin arkadaşımız da virüse yakalanmıştır. Sadece bu rakamlar bile ortaya koyulan mücadelenin, yapılan fedakarlığın ve tüm olumsuzluklara rağmen yürütülen hizmetin değerini anlatmaya yeterlidir. Fakat böylesine bir çabanın içindeki sağlık çalışanlarının salgın döneminde tüm sorunlarının görmezden gelinmesi, çalışanlar adına yapılan her düzenlemenin eksik ve adaletsiz olması gibi kabul edilemeyecek bir durum yaşanmıştır.
Türk Sağlık-Sen olarak başvuru, görüşme ve alanlara çıkarak yanlışları ısrarla vurgulamamıza ve çalışanların net taleplerini dile getirmemize rağmen Sağlık Bakanlığı yanlıştan dönme erdemini bir türlü göstermediği gibi ikinci bir tavandan ek ödeme fiyaskosu ile meseleyi içinden çıkılamaz bir hale sokarak sağlık ordusunu kırgın ve kızgın bir hale getirmiştir. Bakanlık tükenmişlik sendromuna çalışanları adeta eliyle itmektedir. Yanlıştan dönmek erdem olduğu gibi zararların telafisi içinde bir mecburiyettir. Bakanlık çalışanlara bakış açısını düzeltmeli kendine de bir çeki düzen vererek çalışanların taleplerinin yerine getirmeli, kendi iradesini aşanlar ile ilgili de gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Bu anlamda yapılacak ilk iş sağlık çalışanlarının maaşlarını açlık sınırından kurtarıp yoksulluk sınırın üstüne çıkartarak uzun zamandır dile getirdiğimiz ek ödeme yerine tek ödeme verilsin o da maaşa zam olsun talebimizin yerine getirilmesidir.
Döner Sermaye sistemi baştan aşağı revize edilmeli, çalışan merkezli bir yapıya kavuşturularak adalet mutlaka tesis edilmelidir. Türk Sağlık-Sen çeyrek asrı aşan tecrübesi ve mücadelesiyle hak verilmez alınır düsturunu kendisine yol olarak kabul etmiş ve çalışan hakkını, hukukunu gözetmiştir. Özellikle pandemi sürecinde yaşananlar sendikamızın tekrar yetkili olarak masaya oturmasının zaruretini ortaya koymaktadır. Teşkilatımız bu amaç için var gücüyle çalışacaktır” dedi. Mustafa ATİK