
Bandırma’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü törenle kutlandı.
Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende Bandırma Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Bandırma Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Bandırma Temsilciliği çelenkleri sunuldu, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı okundu.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Resul Yavuz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Şehitlikte düzenlenen törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediyesi Başkan Vekili Sıtkı Ağan, Bandırma Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, ilçe protokolü, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş da törende hazır bulundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Haydar Çavuş Camii Kayyımı Rıdvan Çelik ve Sunullah İmamı Ali Şener, Kur’an-ı Kerim Tilaveti verdi. Ardından Bandırma İlçe Müftüsü Halil Şekerci dua etti. Protokol üyeleri şehit mezarlarını karanfil bıraktı. (iha)