BIST 100
10.924,53 -1,34%
DOLAR
42,2130 0,24%
EURO
48,8961 0,49%
GRAM ALTIN
5.434,09 0,83%
FAİZ
39,87 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,72 1,06%
BITCOIN
101.939,00 -1,83%
GBP/TRY
55,6260 0,42%
EUR/USD
1,1566 0,16%
BRENT
63,63 0,39%
ÇEYREK ALTIN
8.884,74 0,83%
Balıkesir Sisli
Balıkesir hava durumu
12 °

564 eser ‘İstiklal’i anlattı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılında düzenlenen ‘İstiklal’ konulu şiir yarışmasında İran, Almanya, İngiltere gibi farklı ülkelerdeki sanatçıların şiirlerinin de yer aldığı 564 eser değerlendirildi. Büyükşehir Belediye Başkan Yücel Yılmaz’ın katılımıyla çevrimiçi düzenlenen ödül töreninde birinciliği Bursa’dan ‘Özgürlük Destanı’ adlı eseri ile Sevim Yakıcı aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılında Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği ile Balıkesir Türk Ocakları’nın düzenlediği ‘Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Paneli ile İstiklal Konulu Şiir Yarışması’nın çevrim içi olarak gerçekleştirilen ödül törenine katıldı.

İstiklal Marşında dile getirilen değerlerimizi canlı tutmak ve bu çerçevede yazılacak şiirleri takdir etmek amacıyla 1 Ocak-1 Mart tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya şairler ve yazarlar ‘İstiklal’ konulu şiirleri ile katıldı. Moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın yaptığı ve canlı olarak Balıkesir Kent Konseyi YouTube kanalında yayınlanan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Paneli’ne Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ertan Özgen, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fazıl Gökçek, Polis Akademisi’nden Doç. Dr. Yücel Yiğit ve Şair-Yazar Mehmet Aycı katıldı.

“ERSOY’A AYRI BİR SEVGİ VE SAYGIMIZ VAR”

İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100’ncü yılının kutlanıldığını dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Her zaman söylüyorum herkes bir dili kullanmada ileri düzey olmaz. Mehmet Akif Ersoy, günlük kullanılan kelimeleri bir araya getirerek bütün duygularımızı şaha kaldıran ve bir iş nasıl anlatılıyorsa en güzel şekilde anlatmayı şair olarak başarmış ve bize asla değişmeyecek İstiklal Marşımızı armağan etmiş. Burada Hasan Basri Çantay’ı da anmadan geçmek mümkün değil. Mehmet Akif Ersoy’un Balıkesir ile olan ilişkisini özellikle de Balıkesir’de yaptığı konuşmasını unutmuyoruz. Ersoy’un konuşmasında en sonunda söylediği; ‘Eğer iyileşirsem Balıkesir İlçesi Burhaniye Pelitköy’de yaşamak istiyorum’ demesi bizim için ayrı bir sevgi ve saygıyı yanında getiriyor. Bu duyguları yaşatmak için düzenlenmiş organizasyona katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Seçici kurul değerlendirmesi sonucunda dereceye giren 4 eser sahibini ve yarışmaya katılan diğer eser sahiplerini kutluyorum” dedi.

YARIŞMAYA 564 ESER KATILDI

Panelin ardından düzenlenen ‘İstiklal’ konulu Şiir Yarışması Ödül Töreni’nde İran, Almanya, İngiltere gibi farklı ülkelerindeki sanatçılarında şiirlerinin yer aldığı 564 eser değerlendirildi.

Ön seçici kurul ve seçici kurul değerlendirmesi sonucunda 4 eser dereceye girdi. Birinciliği yarışmaya Bursa’dan katılan Sevim Yakıcı’nın ‘Özgürlük Destanı’, ikinciliği yarışmaya Trabzon’dan Yahya Özkök’ün ‘Ezelden Aşina’, üçüncülüğü Erzurum’dan Yaşar Bayar’ın ‘Tâceddîn Dergâhı’nda ‘Bâsübâdelmevt Muştusu’ eseri alırken, Kocaeli’nden katılan Ömriye Karataş’ın ‘Alduvak’ adlı eseri ise Mansiyon ödülüne layık görüldü. Çiğdem AKBAY

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?