Yayınlanma Tarihi :

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Aka: İşçiye kıyafet yok, kesilen paralar nerede?

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Aka: İşçiye kıyafet yok, kesilen paralar nerede?

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, Karesi Belediyesi çalışanlarının maaşlarından her ay ‘iş kıyafeti’ adı altında kesilen paranın akıbetini sorguladı. Başkan Aka, belediye yönetiminin işçilerin en temel haklarını ihmal ettiğini belirterek, Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’a sert eleştirilerde bulundu.

“İŞÇİLERİN HAKKI GASP EDİLİYOR”

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, Karesi Belediyesi’nde çalışan personelin uzun süredir iş kıyafeti alamadığını belirterek, maaşlardan iş kıyafeti adı altında kesilen paraların nerede olduğunu sordu.

Başkan Aka “Personelden her ay kesilen yüzde 4 + yüzde 4 parayla iş kıyafeti almak zorundasınız. Bu paralar nereye aktarılıyor? Yok eğer aktarmıyorsanız, işçilere kıyafetleri neden verilmiyor? Gece, gündüz demeden sıcak ,soğuk demeden çalışan, alın teri döken, işçilerimizin haklarından tasarruf olmaz”  dedi.

“KARESİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARIN EMEĞİNİ SÖMÜRÜYOR”

Karesi İlçe Başkanı Aka, Karesi Belediye yönetiminin çalışanların emeğini sömürdüğünü öne sürerek, işçilerin yazlık ve kışlık kıyafetlerden mahrum bırakıldığını ifade etti.

Başkan Aka, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ı hedef alarak, CHP’nin işçiyi mağdur eden bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. Aka, belediye personelinin fedakârca çalıştığını, ancak hak ettikleri iş kıyafetlerine bile ulaşamadıklarını dile getirdi. Aka, çalışanların alın teriyle kazandıkları paranın hesabının verilmesi gerektiğini belirterek “Karesi Belediyesi çalışanları, en temel ihtiyaçlarından biri olan iş kıyafetlerine bile ulaşamıyor.  Belediye Başkanı, işçilerin alın terinden kesilen paraların hesabını vermek zorundadır. Bu soruların cevabını hem çalışanlarımız hem de Karesi halkı bekliyor. Ak Parti olarak her zaman işçinin yanında olduk. Belediye yönetimini işçilerin hakkını teslim etmeye çağırıyoruz. Alın terinin sömürülmesine göz yummayacağız. Yaşanan bu haksızlığın bir an önce giderilmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP