Yayınlanma Tarihi :

Altıntaş Kardeşler’den 120 öğrenci kapasiteli Kur’an Kursu

Altıntaş Kardeşler’den 120 öğrenci kapasiteli Kur’an Kursu

Hayırsever iş adamları Abdullah, Ali ve Hüseyin Altıntaş’ın merhum anneleri adına Çayırhisar Mahallesi Mezarlığı yanında yaptıracakları 120 kız öğrencinin yatılı olarak Kur’an öğreneceği  ‘Hacı Şaziye Altıntaş Kız Kur’an Kursu’nun temeli atıldı.

Balıkesir’de beton tesisleri, otel, düğün salonu ve akaryakıt alanlarında hizmet veren Altıntaş Kardeşler San. Tic. Ltd. Şti. sahipleri hayırsever iş adamları Abdullah, Ali ve Hüseyin Altıntaş’ın yapımını üstlendiği Çayırhisar Mahallesi’nde Diyanet’e bağlı hizmet verecek ve 120 kız öğrencinin yatılı olarak eğitim alacağı ‘Hacı Şaziye Altıntaş Kız Kur’an Kursu’nun temeli, Vali İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Celal Sürgeç, ilçe belediye başkanları ve protokol üyelerinin katılımıyla atıldı. Kız Kur’an Kursu’nun temeli dualar eşliğinde kurban kesilerek atıldı.

“Kız çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak istedik”

Çayrhisar Mahallesi’nde yapımına başlanan ‘Hacı Şaziye Altıntaş Kız Kur’an Kursu’ 680 m2 alanda 6 kat olarak hizmet verecek. Altıntaş Kardeşler San. Tic. Ltd. Şti.Genel Müdürü Abdullah Altıntaş  “Altıntaş Kardeşler ailesi olarak eğitime katkı vermeyi önemsiyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak istedik.  120 öğrencimizin yer alacağı ‘Hacı Şaziye Altıntaş Kız Kur’an Kursu’nda spor salonu, sosyal aktiviteler için alanların bulunmasına önem verdik. Binanın en alt katı otopark olacak. 1. katta Mescid, Konferans Salonu, Kafeterya ve sosyal etkinlik alanları, 2. katta yönetici ve sınıf odaları yer alacak. 3-4 ve 5. katlar yatakhane, 6. katta yemekhane olarak hizmet verecek” dedi. Mahmut Acaröz

Kaynak : Şeyma Kızıler

YORUM YAP