
Balıkesir'de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, Atatürk Parkı boş kaldı. Şehirde termometrelerin yüksek sıcaklıkları göstermesi, parkı ziyaret edenlerin sayısında belirgin bir düşüşe neden oldu. Normalde aileler, gençler ve çocuklarla dolup taşan park alanları, sıcak hava nedeniyle sessizliğe büründü.
Aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, açık alanlarda vakit geçirmekten kaçınarak evlerinde ve serin ortamlarda kalmayı tercih ediyor. Uzmanlar, sıcak hava dalgalarının sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin, aşırı sıcaklarda dışarıda uzun süre kalmamaları ve gölgede veya kapalı alanlarda bulunmaları gerektiği vurgulanıyor.
Park yetkilileri, sıcak havalarda parkı ziyaret edenlerin bol su tüketmeleri, güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları ve açık alanlarda uzun süre kalmamaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, parktaki çim ve bitkilerin sulama işlemleri düzenli olarak yapılarak parkın yeşil dokusunun korunmasına özen gösteriliyor.

