Yayınlanma Tarihi :

Balıkesir kıyılarında deniz suyu sıcaklıkları hafif dalgalanıyor

Balıkesir kıyılarında deniz suyu sıcaklıkları hafif dalgalanıyor

Balıkesir’in önemli turizm merkezlerinden Ayvalık ve Marmara Adası’nda deniz suyu sıcaklıkları bir önceki güne göre sınırlı bir düşüş gösterdi.

Balıkesir’in gözde tatil beldeleri arasında yer alan Ayvalık ve Marmara Adası’nda deniz suyu sıcaklıkları Temmuz ayının ikinci gününde de ölçülmeye devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri küçük çaplı dalgalanmaları ortaya koydu.

1 Temmuz’da Ayvalık Kanal Sancak A Feneri’nde 24.6 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklığı, 2 Temmuz saat 13.49 itibarıyla 24.4 dereceye gerileyerek hafif bir düşüş gösterdi. Sabah saatlerinde (09.00) yapılan ölçümde ise deniz suyu sıcaklığı 22.6 dereceydi. Bu veriler, gün içinde güneşin etkisiyle deniz suyunun tekrar ideal seviyelere ulaştığını ortaya koyuyor.

Marmara Denizi kıyısında ise düşüş biraz daha belirgin oldu. Marmara Barınak Ana Mendirek Feneri’nde 1 Temmuz’da 24.0 derece olarak kaydedilen deniz suyu sıcaklığı, 2 Temmuz’da 23.4 dereceye indi. Saraylar Köyü Barınağı (Sandal Baseni) Feneri’nde ise bir önceki gün 23.6 derece olan sıcaklık 23.2 dereceye geriledi.

Uzmanlar, deniz suyu sıcaklıklarındaki bu tür günlük değişimlerin rüzgâr yönü, deniz akıntıları ve bulutluluk durumu gibi doğal etkenlerle açıklanabileceğini belirtiyor. Yine de 23-24 derece aralığında seyreden bu değerlerin, denize girmek için oldukça elverişli olduğunu vurguluyorlar.

Temmuz ayının ilerleyen günlerinde hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte deniz suyu sıcaklıklarında yeniden artış bekleniyor. Ayvalık ve Marmara Adası’nda tatil yapanlar için deniz keyfi, dalgalanmalara rağmen devam ediyor.

Kaynak : Uğur Yazıcı

YORUM YAP