Yayınlanma Tarihi :

Balıkesir sahillerinde çevre duyarsızlığı alarm veriyor

Balıkesir sahillerinde çevre duyarsızlığı alarm veriyor

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yaz sezonunun hareketlendiği Balıkesir’in sahil bölgelerinde, yıllardır süregelen çevre sorunları bir kez daha gün yüzüne çıktı. Tatilcilerin plajlara ve sahil alanlarına bıraktığı sigara izmaritleri, boş içecek kutuları ve plastik şişeler, çevre bilincinin ne yazık ki hala yeterince gelişmediğini ortaya koydu.

Güneşlenenlerin kumlara gömdüğü izmaritler, içeceklerini tükettikten sonra olduğu gibi yere attığı kutular, bankların çevresini saran atık yığınları ve en dikkat çekeni ise boş çöp kutusunun hemen yanına bırakılan çöpler… Bu manzaralar, “Pes artık” dedirten görüntülere neden oldu. Oysa tüm sahil şeridinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından sık aralıklarla yerleştirilen çöp kutuları ve bilgilendirici uyarı tabelaları bulunuyor.

Yetkililerden Uyarı: “Duyarsızlık Hem Doğaya Hem Turizme Zarar Veriyor”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ilgili ekiplerinin yoğun bir tempo ile ortaya koyduğu çalışmaların, vatandaş duyarlılığı olmadan sonuçsuz kalacağını Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan görüntülerle bir kez daha doğrulanırken, yetkililer; özellikle yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği sahil bölgelerinde, çevre kirliliğinin yalnızca estetik değil, aynı zamanda ekonomik bir sorun olduğuna dikkat çekiyor.

“Çöplerin rastgele atılması hem doğaya uzun vadeli zararlar veriyor hem de bölgeye gelen turistlerin memnuniyetini düşürüyor” diyen yetkililer, çevre bilinci olmadan sürdürülebilir turizmin mümkün olamayacağını ifade etti.

Bölge Halkı Tepkili: “Bu Güzelliği Kirletmeye Kimsenin Hakkı Yok”

Sahil kasabalarında yaşayan vatandaşlar ise durumdan oldukça rahatsız. Her yıl aynı manzaraları görmekten bıktıklarını dile getiren vatandaşlar, “Denizimiz, plajımız, doğamız bu kadar güzelse bunu korumak da hepimizin görevi. Tatil yapmaya gelenler sadece eğlenip gitmemeli, arkalarında çöp dağları bırakmamalı” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Doğanın bir misafirhane değil, hepimizin evi olduğunu unutmamak gerekiyor. Tatil keyfiyle birlikte çevre duyarlılığını da valize koymak, Balıkesir’in güzelliklerini gelecek nesillere aktarmanın en etkili yolu.

Kaynak : Uğur Yazıcı

YORUM YAP