Balıkesir Üniversitesi ve Cumhuriyet Başsavcılığından Örnek İş Birliği
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Balıkesir Üniversitesi, topluma katkı sağlayacak yeni bir iş birliğine imza attı. “Denetimli Serbestlik Hizmetleri Alanında İşbirliği Protokolü” adıyla gerçekleşen anlaşma, düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu. Törende, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu protokolü imzaladı.
Protokolün Amaçları
İş birliği protokolü, denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin ve eski hükümlülerin kişisel gelişimlerini destekleyerek topluma yeniden kazandırılmasını hedefliyor. Bu kapsamda, suç işleme riskini azaltmak, iyileştirme odaklı çalışmalar yürütmek ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeline yönelik destekleyici programlar hazırlamak amaçlanıyor. Planlanan faaliyetler, taraflarca belirlenen uygun alanlarda yürütülecek.
Katılımcılar ve Temenniler
İmza törenine Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Genel Sekreter Yemliha Yanar ile Balıkesir Denetimli Serbestlik Müdürü Tuncay Bakır katıldı. Protokolü imzalayan Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bu iş birliğinin topluma faydalı sonuçlar doğurmasını dileyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.
Bu protokolün, hem yükümlülerin rehabilitasyonu hem de toplumdaki sosyal uyumun artırılması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.