Yayınlanma Tarihi :

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi konusunda herkese büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Ustaoğlu, tüm vatandaşlara “eşit şartlarda, özgürce ve onurlu bir yaşam” temennisinde bulundu.

Vali İsmail Ustaoğlu, mesajında, insanın en temel hakkı olan yaşam hakkıyla birlikte, tüm medeni ve sosyal haklara ırk, renk, cinsiyet ve dil ayrımı olmaksızın sahip olduğunu belirterek, 10 Aralık 1948’de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin dünya genelinde insan haklarının korunması adına önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Savaş ve Çatışmalardan Etkilenenlere Destek

Ülkemizin, özellikle yakın bölgelerdeki siyasal ve askeri müdahalelerden etkilenen mazlumlara desteğini sürdüğünü belirten Vali Ustaoğlu, Türkiye’nin, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere tüm zulme uğrayan insanlara yardım elini uzattığını vurguladı. Ayrıca, halkın benimsediği demokratik değerlerin korunmasına ve yayılmasına katkı sağlamak için yapılan faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Herkese Eşit Haklar, Onurlu Bir Yaşam

Vali Ustaoğlu, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: “Herkesin eşit şartlarda, özgürce ve onurlu bir yaşam sürebilmesi için bireylerden toplumlara, devletlerden uluslararası kuruluşlara kadar hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İnsan haklarına duyarlılık göstermek, bu hakların korunmasını ve güçlendirilmesini sağlamak, geleceğimize bırakacağımız en büyük miraslardan biridir.”

Vali İsmail Ustaoğlu, mesajında tüm vatandaşların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlayarak, herkesin hak ve eşitlik temelinde onurlu bir yaşam sürdüğü bir dünya dileğiyle saygı ve sevgilerini sundu.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP