
Balıkesir’in Sındırgı ilçesi gece yarısından itibaren adeta deprem fırtınası yaşıyor. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, bugün saat 00.00’dan bu yana merkez üssü Sındırgı olan 42 deprem kaydedildi. Artçıların en büyüğü 3.2 büyüklüğünde gerçekleşti.
Vatandaşlar Tedirgin
Gece boyunca ardı ardına meydana gelen sarsıntılar Sındırgı ve çevresindeki vatandaşlarda korku yarattı. Özellikle sabaha kadar devam eden artçılar nedeniyle bazı vatandaşların uykusuz kaldığı öğrenildi. Bölge halkı, “Sürekli sallanıyoruz, ne zaman bitecek bilmiyoruz” diyerek endişelerini dile getirdi.
Uzmanlar Ne Diyor?
Jeoloji uzmanları, bu tür ardışık depremlerin bölgedeki fay hatlarının hareketliliğine işaret ettiğini belirtiyor. Küçük şiddetli depremlerin genellikle büyük bir yıkıma yol açmadığını ancak sürekli tekrar etmesi halinde psikolojik baskı yarattığını vurguluyor. Vatandaşlara ise sakin kalmaları ve resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri tavsiye ediliyor.
Hatırlatma: Balıkesir Deprem Kuşağında
Balıkesir, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na yakınlığı nedeniyle Türkiye’nin deprem riski yüksek illeri arasında yer alıyor. Daha önce de Sındırgı ve çevresinde sık sık küçük ölçekli depremler meydana gelmişti.

