BIST 100
13.974,14 -0,69%
DOLAR
47,1988 0,02%
EURO
53,8711 0,01%
GRAM ALTIN
6.179,43 1,65%
FAİZ
41,92 0,50%
GÜMÜŞ GRAM
89,30 4,37%
BITCOIN
66.468,00 1,75%
GBP/TRY
63,2067 -0,29%
EUR/USD
1,1409 -0,04%
BRENT
91,24 2,26%
ÇEYREK ALTIN
10.103,37 1,65%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
30 °
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Balıkesirli Çiftçilere 867 Milyon TL’lik Destek Ödemesi Başlıyor

Balıkesirli Çiftçilere 867 Milyon TL’lik Destek Ödemesi Başlıyor

mehmet aydemir

Balıkesir’de tarım sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen destek programı kapsamında Balıkesirli üreticilere toplam 867 milyon TL’lik tarımsal destek ödemesinin yapılacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre destek ödemeleri 6 Mart itibarıyla çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlanacak.

Balıkesir’de tarımsal üretimin güçlendirilmesi amacıyla sağlanan bu desteklerin, özellikle artan maliyetler karşısında üreticilere önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Destek Ödemeleri Hesaplara Aktarılıyor

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir yaptığı açıklamada, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen kayıt ve tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Bu süreçlerin ardından destek ödemelerinin planlanan takvim doğrultusunda çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacağını ifade etti.

Aydemir, tarımsal üretimin Türkiye için stratejik bir alan olduğuna dikkat çekerek, üreticilerin her zaman desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamasında, devletin tarımsal üretimi güçlendirmek için çeşitli destek programlarını sürdürdüğünü ve çiftçilerin emeğinin korunmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Destek Paketinin Detayları Açıklandı

Balıkesir’deki üreticilere yapılacak toplam 867 milyon TL’lik destek ödemesi iki farklı başlık altında gerçekleştirilecek.

Buna göre:

  • Temel destek ödemesi: 726 milyon TL

  • Planlı üretim (yem bitkileri) desteği: 141 milyon TL

Bu iki kalemle birlikte Balıkesir genelindeki üreticilere toplam 867 milyon TL destek sağlanmış olacak. Tarım sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda çiftçinin bu ödemelerden yararlanması bekleniyor.

Ödemeler Belirli Takvime Göre Yapılacak

Destek ödemelerinin belirlenen takvime göre gerçekleştirileceği belirtildi. Buna göre planlı üretim kapsamında verilen yem bitkileri desteği, üreticilerin tamamının hesaplarına yatırılacak.

Temel destek ödemelerinin ise belirli bir sıra doğrultusunda yapılacağı ifade edildi. İlk etapta T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” olan üreticilerin ödemeleri 6 Mart saat 18.00 itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Yetkililer, ödeme sürecinin düzenli şekilde devam edeceğini ve tüm üreticilerin desteklerden faydalanacağını belirtti.

“Balıkesir Tarım Şehri Kimliğiyle Öne Çıkıyor”

Balıkesir’in güçlü tarım potansiyeline sahip illerden biri olduğunu ifade eden AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, yapılan desteklerin üretimin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu söyledi.

Aydemir, desteklerin özellikle yem bitkileri üretimi başta olmak üzere birçok tarımsal faaliyet için üreticilere katkı sağlayacağını belirterek, Balıkesirli çiftçilerin üretmeye devam etmesinin ülke ekonomisi açısından büyük değer taşıdığını ifade etti.

Destek Sürecinde Emeği Geçenlere Teşekkür

Açıklamasında destek programının hayata geçirilmesinde emeği bulunan isimlere de teşekkür eden Aydemir, başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur olmak üzere Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan’a teşekkür etti.

Ayrıca sürecin yerelde yürütülmesinde görev alan Hüseyin Düzgün ve kurum çalışanlarının da destek programının uygulanmasında önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Balıkesir’de üretim yapan çiftçiler için önemli bir kaynak oluşturacak olan bu destek ödemelerinin, tarımsal faaliyetlerin devamlılığına katkı sağlaması ve üreticilerin mali yükünü hafifletmesi bekleniyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?