
Balıkesir Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği “Gençler Bakanlığında” programına katılarak Ankara’da hem gençlik projelerini yakından tanıdı hem de farklı üniversitelerden öğrencilerle buluştu.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) öğrencileri, gençlerin kamu kurumlarıyla bir araya gelmesine imkân sağlayan program kapsamında Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Balıkesir Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (BAÜBİS) üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 80. “Gençler Bakanlığında” programında Balıkesir’i temsil etti.
13-14 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen programa Antalya, Balıkesir, Bayburt ve Bitlis’ten toplam 404 genç katıldı. İki gün süren etkinliklerde öğrenciler, Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi edinirken farklı şehirlerden gelen gençlerle de tanışma ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu.
BAÜBİS Heyetinde Üç Öğrenci Yer Aldı
Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Misir’in akademik danışmanlığını yürüttüğü BAÜBİS’i programda topluluk başkanı Nevin Esra Çakıcı ile yönetim kurulu üyeleri Kardelen Çilenger ve Zeynep Rana Işıktaş temsil etti.
Öğrenciler, program boyunca gerçekleştirilen buluşmalara ve ziyaretlere katılarak gençlere yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı. Farklı üniversitelerden öğrencilerle bir araya gelen BAÜBİS üyeleri, kendi deneyimlerini paylaşırken diğer gençlerin çalışmalarını tanıma imkânı da elde etti.
Bakan Yardımcısı Eminoğlu ve Genel Müdür Efendioğlu ile Buluştular
Ankara programının önemli duraklarından biri Gençlik ve Spor Bakanlığı ziyareti oldu. Öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu ile bir araya geldi.
Görüşmelerde Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar ve gençlik projeleri hakkında bilgi alan öğrenciler, kendi görüş ve önerilerini de paylaşabildi. Program, gençlerin kamu kurumlarının faaliyetlerini daha yakından tanımasına ve gençlik politikaları hakkında doğrudan bilgi edinmesine olanak sağladı.
Anıtkabir’i ve Ankara’nın Tarihî Mekânlarını Gezdi
BAÜN’lü öğrencilerin Ankara programı Bakanlık ziyaretiyle sınırlı kalmadı. Öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’i ziyaret etti. Ankara’nın tarihî ve kültürel mekânlarını da gezen gençler, başkentin kültürel mirasını yakından tanıdı.
Farklı şehirlerden gelen öğrencilerle kurulan iletişim de programın öne çıkan kazanımları arasında yer aldı. Gençler, üniversite yaşamı ve yürüttükleri çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunarak yeni deneyimler edindi.
Balıkesir Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyelerinin katıldığı program, öğrencilerin hem gençlik projeleri hakkında bilgi edinmelerine hem de farklı üniversitelerden akranlarıyla bir araya gelmelerine imkân sağladı.

